Το «Σχινοκάραβο» επέστρεψε στο λιμάνι του

  15 Ιούλ 2020. Το «Σχινοκάραβο», όπως ονόμασαν το καραβάκι που φιλοτέχνησαν τα παιδιά των εργαστηρίων της Προόδου για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Χίου τις γιορτές των Χριστουγέννων, επέστρεψε στη Πρόοδο. Να θυμίσουμε ότι τα παιδιά φιλοτέχνησαν το καραβάκι στις 15 Δεκεμβρίου 2019, υπό τις οδηγίες της νηπιαγωγού Ολυμπίας Τσιάντου και της Μάρως Πελαντή.

Η αρχική σκέψη από το Δήμο Χίου ήταν τα καραβάκια αυτά να πλαισιώσουν το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης. Στη συνέχεια όμως άλλαξαν γνώμη και τα καραβάκια εκτέθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη όλο το Φεβρουάριο.

Μετά από μια δωρεά που έκανε η Πρόοδος στο δημόσιο  γηροκομείο Χίου, αφού ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση του γηροκομείου, το καραβάκι επέστρεψε στο λιμάνι του. Τώρα κάνει παρέα στον «Καλλιτεχνίδη», τον καλικάντζαρο που φιλοτέχνησαν τα παιδιά πέρυσι για τον ίδιο σκοπό. Ο «Λιχούδης», ο προπέρσινος καλικάντζαρος, δυστυχώς χάθηκε, αν και προσπαθήσαμε έγκαιρα και επανειλημμένα να τον πάρουμε πίσω από το Δήμο.

Τα παιδιά των εργαστηρίων της Προόδου τώρα ετοιμάζονται για το «ΖΩγραφίζω στο χωριό μου» τον Αύγουστο για την Παγκαλιμασιώτικη Συνάντηση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου