Η Πρόοδος επαναδραστηριοποιείται μετά τον κορονοϊό

Ιούλιος 2020. Μετά την τετράμηνη αναστολή των δραστηριοτήτων της, λόγω του Covid-19, η Πρόοδος ξεκινά σιγά – σιγά να επαναδραστηριοποιείται. Πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια που έχει θέσει η πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν καθώς και τις προτάσεις που δέχεται από τα μέλη και τους φίλους της.
Ο δραστηριότητες που προγραμματί- ζονται μέχρι τον Αύγουστο, είναι οι παρακάτω:
Την Κυριακή 19 Ιουλίου, εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό της Βέσσας, που περιλαμβάνει ξενάγηση στο χωριό, καφέ στην πλατεία, μπάνιο σε κοντινή παραλία και τέλος φαγητό, πάλι στην πλατεία, κάτω από τα πλατάνια.
Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, συναυλία αφιερωμένη στο «νέο κύμα» από τις χορωδίες του σωματείου (ενήλικων και παιδιών), στην αυλή του Δημοτικού σχολείου.
Επανάληψη της παράστασης «Το κιόσκι», από τη θεατρική ομάδα της Προόδου, 10 Αυγούστου στην πλατεία της Μέσα Διδίμας και 12 Αυγούστου στο πάρκινγκ του γηπέδου Καλλιμασιάς.
Μέσα στον Αύγουστο, στα πλαίσια της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης 2020 και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του χωριού, η Πρόοδος θα συντονίσει τον καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάποιες γειτονιές, ζωγραφίζοντας με τα παιδιά των εργαστηρίων της, κάποιους άχαρους τσιμεντένιους τοίχους και κάποια παλιά εγκαταλειμμένα σπίτια.
Από τον Σεπτέμβρη, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν, θα υπάρξει νέος προγραμματισμός.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Πρόοδος, κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής αναστολής των δραστηριοτήτων λόγω κορονοϊού, σταμάτησε τις δραστηριότητές με συμμετοχή κόσμου, όμως δεν σταμάτησε να λειτουργεί. Τα μέλη του ΔΣ και οι εθελοντές της, βρήκαν την ευκαιρία να τακτοποιήσουν τους χώρους του πνευματικού κέντρου, τη βιβλιοθήκη και το αρχείο του σωματείου και να ψηφιοποιήσουν ένα σημαντικό μέρος από το έντυπο υλικό.
Αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι η λεπτομερής καταγραφή στους χάρτες google όλων των πεζοπορικών διαδρομών που έκανε η Πρόοδος τα τελευταία χρόνια, καθώς και η ψηφιοποίηση όλων των εντύπων που διασώθηκαν από τις εκδηλώσεις της Προόδου, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα (Προγράμματα, αφίσες, προσκλήσεις, έντυπα που διανεμήθηκαν, αναμνηστικά από συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων φορέων). Όλα αυτά θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας όπου υπάρχει σχετικός σύνδεσμος, στο αριστερό μέρος της, στην ενότητα «ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ…»
Με την ευχή ότι ο κορονοϊός βρίσκεται στο τέλος του και ότι δεν θα μας προκαλέσει άλλα προβλήματα, σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε (τηρώντας του κανόνες που θέτει η πολιτεία) και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Σύνδεσμοι:
Πεζοπορικές διαδρομές
Έντυπα απο εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου