Η Καλλιμασιά της Χίου – Δημήτρης Μελαχροινούδης - 2015

    
    Το βιβλίο «Η Καλλιμασιά της Χίου» ήταν το αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας του καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη. Μέσα στις 478 σελίδες του, καταγράφεται η ιστορία της Καλλιμασιάς με κάθε λεπτομέρεια: Η κοινωνική συγκρότηση, οι άνθρωποι, η εκπαίδευση, η απασχόληση, τα κοινωνικά, τα υγειονομικά, τα τοπωνύμια, η γεωργική παραγωγή, η σημερινή Καλλιμασιά και πολλά άλλα. Περιγράφονται γεγονότα που ακόμη και τώρα «πονούν» όπως η σφαγή, η προσφυγιά, η μετανάστευση, ο έρωτας, ο άρτος ο επιούσιος.
    Η Πρόοδος συνέβαλε με ότι δυνατότητα είχε, στην έκδοση του βιβλίου και το παρουσίασε στην αίθουσα εκδηλώσεών της, στις 6 Αυγούστου 2015.
    Τα 500 αντίτυπα που τυπώθηκαν εξαντλήθηκαν σύντομα. Μεγάλη λοιπόν ήταν η χαρά μας όταν λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από τον συγγραφέα:
    «Ευχαρίστως αποδέχομαι το βιβλίο μου Η ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας ψηφιοποιημένο. Πιστεύω ότι θα συντελέσει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και θα αποτελέσει εργαλείο για το ΔΣ για τη σύσφιξη του χαλαρού στις μέρες μας κοινωνικού ιστού».
    Ευχαριστούμε θερμά τον επίτιμο πρόεδρο της Προόδου καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη για την ευγενική του προσφορά.

Χρήσιμες πληροφορίες
● Επισημαίνεται ότι κατά τον Ν. 2387/20, όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 2121/93 και ισχύει σήμερα και κατά τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, που έχει κυρωθεί με τον Ν. 100/1975, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η ψηφιοποίηση και γενικά η αναπαραγωγή του βιβλίου, με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς τη γραπτή άδεια του συγγραφέα.
● Λόγω το μεγάλου μεγέθους του ηλεκτρονικού αρχείου, ενδεχομένως να καθυστερεί λίγο η εμφάνισή του στην οθόνη του υπολογιστή, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης με το δίκτυο.
Μετά το άνοιγμα του βιβλίου:
Χρησιμοποιήστε τα «εργαλεία» μεγέθυνσης και μετακίνησης στην επιθυμητή σελίδα, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης.
Χρησιμοποιήστε τα «κουμπιά μετακίνησης» που έχουν ενσωματωθεί στα Περιεχόμενα του βιβλίου (σελίδες 7 έως 9), για να μετακινηθείτε άμεσα στην ενότητα που θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου