Ο Καλικάντζαρος Καλλιτεχνίδης


Κυριακή 30 Δεκ 2018. Με μια όμορφη παιδική εκδήλωση στο Ομήρειο, έληξε ο διαγωνισμός των καλικάντζαρων που διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Χίου. Το εργαστήριο ζωγραφικής της Προόδου, όπως και πέρυσι, συμμετείχε στο διαγωνισμό, με υπεύθυνη την κ. Αγγελική Νικήτα.

Ο Καλικάντζαρος της Προόδου είναι ο Καλλιτεχνίδης. Κρατάει μπογιές και πινέλα και βάφει παντού. Στις γειτονιές, στα σπίτια, στους δρόμους. Η πιο μεγάλη του χαρά να βάφει τους ανθρώπους. Κλέβει ζυμάρι από τις νοικοκυρές και το ανακατεύει με πηλό. Το αποτέλεσμα είναι τα μελομακάρονά τους να γίνονται πέτρα. Εκείνος πάντως, είναι ευχαριστημένος και γελάει με τις ζαβολιές και τα κατορθώματά του.
Ο Καλλιτεχνίδης τοποθετήθηκε στην Απλωταριά μαζί με τους υπόλοιπους, στις 12 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι την ημέρα των Φώτων.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα της ζωγραφικής που ανέλαβε να ζωγραφίσει τον Καλλιτεχνίδη είναι: Γαρρή Κωνσταντίνα, Γιαννούμη Μαρκέλλα, Ζαχαράκη Δήμητρα, Μπόλια Άννα, Πάμπαλου Ιωάννα, Πάμπαλου Μιχαέλα, Πιτσόλη Χρυσάνθη, Σταυρινούδη Ελένη και Φούρναρη Ευγενία. Ο στόχος τους, δεν ήταν βέβαια να κερδίσουν στο διαγωνισμό, αλλά να νοιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής σε ένα νέο θεσμό, που αγκαλιάστηκε από τη Χιακή κοινωνία.
 Να συγχαρούμε τα παιδιά και τη δασκάλα τους την κ. Αγγελική Νικήτα και να ευχηθούμε του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να καμαρώσουμε το νέο καλικάντζαρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου