Παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία Πατριαρχών

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση παραδοσιακού πανηγυριού από την Πρόοδο το 2019, το σωματείο περίμενε υπομονετικά δύο χρόνια να αρθούν οι περιορισμοί της πανδημίας για να επαναλάβει το εγχείρημα. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 λοιπόν, διοργάνωσε για δεύτερη φορά παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία Πατριαρχών, το οποίο αποδείχτηκε επίσης επιτυχημένο.

    Ένα πανηγύρι όπως τα παλιά, που δεν κάνουμε εκ των προτέρων κράτηση, που καθόμαστε με την παρέα μας σε όποιο τραπέζι βρούμε ελεύθερο, που τρώμε όλοι το ίδιο φαγητό (κρέας κοκκινιστό με ρύζι) και ξεκινάμε νωρίς για να τελειώσουμε σχετικά νωρίς, γιατί την άλλη ημέρα έχουμε να πάμε και στους σκίνους.

Στην επιτυχία της διασκέδασης συνέβαλε καθοριστικά η εξαιρετική ορχήστρα Αυγουστίδη, που δεν περιορίστηκε στα γνωστά συρτοτσιφτετέλια, αλλά συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα και τους υπόλοιπους Χιώτικους χορούς που τείνουν να εξαφανιστούν, καθώς και αγαπημένους πανελλήνιους κυκλικούς χορούς.


Είδαμε τα παιδιά με τους γονείς και τους παππούδες τους να χορεύουν όλοι μαζί στον ίδιο κύκλο πιασμένοι από τους ώμους. Είδαμε τα παιδιά του χορευτικού της Προόδου να γονατίζουν και να χτυπούν παλαμάκια στο δάσκαλό τους για να χορέψει ζεϊμπέκκο. Είδαμε πάλι τους γνωστούς μερακλήδες Καλλιμασιώτες χορευτές να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στο Αϊβαλιώτικο και την Αραπ’ σούστα. Είδαμε ακόμα ένα ζευγάρι Τούρκων τουριστών από την Πόλη που, περνώντας τυχαία από το δρόμο, αποφάσισαν να μείνουν και να «το κάψουν» μαζί μας.

    Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν αφιλοκερδώς για τη διοργάνωση του πανηγυριού. Για το φαγητό, το «Ραβαϊσι» και ιδιαίτερα το Δημήτρη Κυδωνάκη και το Χρήστο Σαμακουρή, που μαγείρεψαν το κρέας με το ρύζι, καθώς και τη Διαμάντω Παντελούκα, Ρούλα Συράκη και αδελφές Σωτηράκη για τις σαλάτες που έκοψαν. Τον Όμηρο για τη διάθεση των τραπεζοκαθισμάτων - εξοπλισμού και τη βοήθεια  στη μεταφορά. Την Εκκλησία για τα μεγάλα καζάνια που μας διέθεσε. Τα μέλη και τους φίλους  της Προόδου, που διέθεσαν πολύ χρόνο για τη διοργάνωση. Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χωριανούς που είναι κοντά στην Πρόοδο και την υποστηρίζουν με όποιον τρόπο μπορεί ο κάθε ένας.

Και του χρόνου να είμαστε καλά να το επαναλάβουμε.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου