Πανηγύρι από τα παλιά

Παρασκευή 19 Ιουλ. 2019. Με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χόρεψαν όσοι τίμησαν και ενίσχυσαν με την παρουσία τους το παραδοσιακό πανηγύρι που διοργάνωσε και πραγματοποίησε η ΠΡΟΟΔΟΣ Καλλιμασιάς. Ήταν το πρώτο εγχείρημα για το σωματείο μας και σκοπός του ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία παιδικών παραδοσιακών φορεσιών.

Η ορχήστρα Αυγουστίδη ήταν και πάλι κοντά στο σωματείο μας υποστηρίζοντας την προσπάθεια αναβίωσης των παλιών παραδοσιακών πανηγυριών που ξεκινούν νωρίς στις 9 το βράδυ και σταματούν και πάλι νωρίς. Δεν ήταν μόνο η ώρα που διαφοροποίησε το πανηγύρι μας, ήταν και το μενού, που περιελάμβανε ρύζι με μοσχαράκι κοκκινιστό το οποίο μαγείρεψε αφιλοκερδώς, στα καζάνια που μας παραχώρησε η εκκλησία, ο χωριανός μας και μάγειρας Γιώργος Κουμελάς. Και οι μουσικές επιλογές της ορχήστρας μας όμως δεν περιορίστηκαν σε συρτούς και τσιφτετέλια αλλά σε όλα τα παραδοσιακά τραγούδια χωρίς υπερβολές και κυρίως χωρίς την ένταση των ηχείων να διαπερνά τα τύμπανα. Τα χορό άνοιξαν τα νιάτα της Καλλιμασιάς, τα μικρά που πλαισιώνουν τα χορευτικά της ΠΡΟΟΔΟΥ με ένα χασαποσέρβικο, για να ακολουθήσουν οι επίσης νέοι στην ψυχή με ένα συρτό, ο Μανώλης Περρίκος και ο Χαράλαμπος Γανιάρης.
Στο σημείο αυτό η ΠΡΟΟΔΟΣ κι από αυτό το βήμα απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και μέλη της που βοήθησαν σε αυτό το πρωτόγνωρο και δύσκολο για το σωματείο μας εγχείρημα. Ξεχωριστά ευχαριστώ στον Γιώργο Κουμελά για το μαγείρεμα, στον Όμηρο Καλλιμασιάς και στα μέλη του για την παραχώρηση του εξοπλισμού και κυρίως για τη συμβολή τους στο στήσιμο και στο «μάζεμα» του πανηγυριού και σε όλους τους χωριανούς που στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου