Γνωρίζοντας τον ήρωα Κώστα Περρίκο


Κυριακή 29 Ιουλίου 2018. Μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίζοντας τον ήρωα Κώστα Περρίκο», είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο Πνευματικό κέντρο Καλλιμασίας. Διοργανώθηκε από τους φορείς που συμμετέχουν στην Παγκαλλιμασιώτικη Συνάντηση 2018, και περιλάμβανε προβολή ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη και ομιλία από τον σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Παντελή Βατάκη.

Ο κ. Παντελής Βατάκης από το Θολοποτάμι, χρόνια πριν περνώντας από την Καλλιμασιά είδε για πρώτη φορά την προτομή του ήρωα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας είχαν γίνει στις 7 Φεβρουαρίου 1987, με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της κοινότητας Νίκου Θλιβίτη και του Κοινοτικού Συμβουλίου της Καλλιμασιάς. Όπως μας είπε συγκινημένος, αυτό στάθηκε η αφορμή να ψάξει να μάθει για τον Κώστα Περρίκο, με αποτέλεσμα μετά από επισταμένη έρευνα επτά χρόνων, να κρατάμε στα χέρια μας τη βιογραφία του οργανωτή και ηγέτη της ΠΕΑΝ, του παθιασμένου αγωνιστή και ήρωα της Εθνικής Αντίστασης.
Ο Παντελής Βατάκης μας μίλησε για τη ζωή, το έργο και τα υψηλά ανθρωπιστικά ιδεώδη του Κώστα Περρίκου, τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε όχι μόνο στα παιδιά του, αλλά και σε όλους εμάς. «Δουλέψτε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης. Δουλέψτε για την επικράτηση της Δημοκρατίας. Αφιερώστε τη ζωή σας στην Ελλάδα και στην ανθρωπότητα». Όλα αυτά σε ένα βιβλίο 700 σελίδων, περιεκτικότατο και λεπτομερέστατο. Ο κ. Παντελής Βατάκης κατάφερε όχι μόνο να μας συγκινήσει και να μας μεταφέρει το πάθος και την αγάπη του Κώστα Περρίκου για την πατρίδα μας, αλλά και να μας κάνει να νιώσουμε περήφανοι για την κοινή καταγωγή μας.
Οι φορείς της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης 2018, ευχαριστούν θερμά τον κ. Παντελή Βατάκη και την κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη για τη σπουδαία αυτή εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου