Μάλιστα Κύριε ….. Ζαμπέτα

Πέμπτη 2 Αυγ. 2018. Με τη συναυλία των χορωδιών ενηλίκων και παιδιών, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των πολιτιστικών εργαστηρίων της Προόδου. Προηγήθηκαν στις 27 Μαΐου τα εργαστήρια της ζωγραφικής, του θεατρικού, της ρυθμικής γυμναστικής και του αρμονίου και στις 27 Ιουνίου τα χορευτικά τμήματα. Η συναυλία είχε τίτλο «Μάλιστα Κύριε ….. Ζαμπέτα» και ήταν αφιερωμένη στο γνωστό σε όλους μας μουσικοσυνθέτη και στιχουργό, Γιώργο Ζαμπέτα.

Δεδομένου ότι η εκδήλωση είχε ενταχθεί και στα πλαίσια της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης 2018, οι διοργανωτές φορείς, που κάθε χρόνο απονέμουν έπαινο σε Καλλιμασιώτες για την προσφορά τους στο χωριό, εφέτος αποφάσισαν να τιμήσουν τον κ. Χρήστο Κρουσουλούδη, επιλέγοντας την ημέρα παρουσίασης των χορωδιών της Προόδου.
Ο κ. Χρήστος Κρουσουλούδης υπηρέτησε το χωριό από την θέση του προέδρου της Κοινότητας Καλλιμασιάς, του προέδρου της «Προόδου» και του προέδρου του «Ομήρου». Αυτό όμως που ξεχώρισε τον κ. Κρουσουλούδη από τους υπόλοιπους προέδρους ήταν ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της «Προόδου», πρωτοστάτησε στο χτίσιμο του Πνευματικού Κέντρου Καλλιμασιάς, εκπονώντας δωρεάν τα πολεοδομικά σχέδια, επιβλέποντας στην κατασκευή του έργου και διαθέτοντας την αποζημίωση που δικαιούταν, ως πρόεδρος της Κοινότητας.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η συναυλία, πρώτα με τα παιδιά και μετά με τους ενήλικες. Ακούστηκαν όμορφα και αγαπημένα τραγούδια που μιλούν στην καρδία μας. Οι θεατές παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και σιγοτραγουδούσαν μαζί με τους χορωδούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.
Οι χορωδίες, με νέο σχήμα και υπό τη διεύθυνση του νέου μαέστρου Μιχάλη Βούκουνα, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά εντός Καλλιμασιάς και άφησαν άριστες εντυπώσεις. Να θυμίζουμε ότι εκτός Καλλιμασιάς, η χορωδία των ενηλίκων με το νέο της μαέστρο, συμμετείχε και στη 4η Συνάντηση των χορωδιών Χίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο στις 27 Ιαν. 2018.
Στην επιτυχία της συναυλίας συνέβαλαν και οι άριστοι μουσικοί που συνόδευαν: Γιάννης Στογιάννος στο πιάνο, Σωτήρης Παπαχριστόπουλος στο μπουζούκι και Γιάννης Βούκουνας στα κρουστά.
Η Πρόοδος συγχαίρει και ευχαριστεί τους χορωδούς, μικρούς και μεγάλους, το μαέστρο Μιχάλη Βούκουνα και τους εξαίρετους μουσικούς,  για την πολύ όμορφη βραδιά που μας χάρισαν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου