Εκδήλωση μνήμης στο Νίκο Σιταρά


Σάββατο 7 Ιουλ. 2018. Μετά από την ιδέα που είχε ο συγχωριανός μας Θέμης Μουλάκης και με πρωτοβουλία του φαρμακοποιού κ. Γιώργου Μαρή, πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ, εκδήλωση μνήμης στον Καλλιμασιώτη Νίκο Σιταρά, καθηγητή φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, Η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και νεανικής Γυναικολογίας, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου,  η Επιτροπή Στήριξης Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας και η ΠΡΟΟΔΟΣ.

Μετά τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο αδελφός του εκλιπόντος κ. Κώστας Σιταράς, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κ. Θανάσης Καρτάλης, η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Μαρία Βασιλακάκη, το λόγο έλαβε ο κ. Κώστας Γανιάρης, εκπροσωπώντας συγχρόνως και τους Καλλιμασιώτες, που μίλησε για τη φιλία του με το Νίκο Σιταρά και τα παιδικά τους χρόνια στην Καλλιμασιά. Στη συνέχεια ο επίσης Καλλιμασιώτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Κρεατσάς, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμώμενου.
Το επιστημονικό τμήμα της εκδήλωσης, που συντόνισε ο κ. Γιώργος Κρεατσάς, είχε τίτλο «Γυναικολογικά προβλήματα από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση» και περιλάμβανε τις παρακάτω εισηγήσεις:  α) «H.P.V. τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Πρόληψη – Αντιμετώπιση», από τον κ. Χρυσοβαλάντη Κουμπή Μαιευτήρα - Γυναικολόγο.  β) «Η σύγχρονη γυναίκα απέναντι στην εμμηνόπαυση» από την κ. Ιωάννα Τσιαούση Μαιευτήρα – Γυναικολόγο.  γ) «Η επίπτωση των θεραπειών γονιμότητας στον καρκίνο της ωοθήκης» από τον κ. Θεοδόση Αργυρούδη Μαιευτήρα - Γυναικολόγο.  και δ) «Υπογονιμότητα... διερευνώντας το ρόλο του άνδρα» από την κ. Θεοδοσία Ζεγκινιάδου Βιολόγο Αναπαραγωγής και τον κ. Νίκο Λαψίδη, Ουρολόγο.
Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, με έντονη συναισθηματική φόρτιση, από τις αναφορές των ομιλητών για το τιμώμενο πρόσωπο και ταυτόχρονα ωφέλιμη και διαφωτιστική, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, γιατί ακούστηκαν πολύ χρήσιμα πράγματα από καταξιωμένους ιατρούς.
Τα συγχαρητήριά μας στον κ. Θέμη Μουλάκη που είχε την ιδέα και τον  κ. Γιώργο Μαρή και στον Ιατρικό Σύλλογο που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου