Απογευματινός Περίπατος στον Άγιο Πέτρο.


Κυριακή 2 Ιουν. 2019. Ο τελευταίος Κυριακάτικος απογευματινός περίπατος της Προόδου, πραγματοποιήθηκε κάτω από άριστες για την περίσταση καιρικές συνθήκες και είχε προορισμό τον Άγιο Πέτρο Θολοποταμίου. Με οδηγό τον Παντελή Ζηλανάκη, προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι Καλλιμασιώτες για να πάνε στον Άγιο Πέτρο.


Το μονοπάτι, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει χαθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, αφού δεν χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια.  Όμως επειδή «το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι», καταλήξαμε στον προορισμό μας μέσα από χωράφια, που ευτυχώς ήταν οργωμένα τα περισσότερα. Η μικρή αυτή περιπέτεια μάλλον ευχαρίστησε τους περιπατητές.
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν: Κουματός, Λάκκοι, ερειπωμένος μύλος ιδιοκτησίας Γανιάρη, δρόμος προς Τροχαλά, καλύβι ιδιοκτησίας Σοφίας Γανιάρη, κτήμα Ντούλη (παλιά ιδιοκτησία Αφεντή), κτήμα Μάσχα. Για την ιστορία να πούμε ότι στην περιοχή που είναι τα τελευταία κτήματα, στην δεκαετία του 1950 – 60 κατοικούσαν τέσσερις οικογένειες.
Στον Άγιο Πέτρο καθίσαμε να ξεκουραστούμε, να πιούμε τον καφέ που φροντίσαμε να έχουμε μαζί μας, και να απολαύσουμε το θαυμάσιο περιβάλλον. Στην επιστροφή επιλέξαμε τον κεντρικό δρόμο, για να περάσουμε από τους ανεμόμυλους και να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Φτάνοντας στην Καλλιμασιά, οι περισσότεροι καταλήξαμε στην καφετέρια για αναψυκτικό και παγωτό.
Με το καλό και στην επόμενη πεζοπορία, αφού βέβαια περάσουν οι ζέστες του καλοκαιριού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό της Φιλομήλας Μπόλια και του Γιάννη Γριμπαμπή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου