«Ξημερώνει» από το θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά.

       Τετάρτη 6 Αυγ 2014. Μια πολύ όμορφη και ποιοτική θεατρική παράσταση παρακολούθησαν τα παιδιά στην πλατεία Πατριαρχών. Η παράσταση οργανώθηκε από την "ΠΡΟΟΔΟ", στα πλαίσια της «Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης 2014»
        Η πλατεία ζωντάνεψε αυτό το βράδυ και το θεατράκι γέμισε με παιδιά κάθε ηλικίας που ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Το έργο διασκεδαστικό, αλλά εξίσου διασκεδαστικό ήταν και το τέλος, όταν τα παιδιά πήγαν κοντά στους ηθοποιούς και φόρεσαν τις μάσκες τους.
Δύο λόγια για το έργο:
        Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι, στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους! Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει.
Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης
Δύο λόγια για το θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά:
       Το Θέατρο του Νέου Κόσμου δημιούργησε την κινητή μονάδα παιδικού θεάτρου και ξεκίνησε παραστάσεις για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Σιγά σιγά, απλώθηκε και σε άλλους χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών, όπως προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία, γυναικείες φυλακές. Συνολικά έχουν δώσει πάνω από 1.700 δωρεάν παραστάσεις σε όλους αυτούς τους χώρους.