Θεατρική Ομάδα Προόδου Καλοκαίρι 2014


     Σάββατο 2 Αυγ 2014.  Η θεατρική Ομάδα της Προόδου είναι και εφέτος παρούσα, ελαφρώς ανανεωμένη, όσον αφορά τα πρόσωπα που την αποτελούν και σαφώς βελτιωμένη, όσον αφορά την απόδοσή της. Έπλεξε και για εφέτος να παρουσιάσει κωμωδία, με πολύ γέλιο, αφού το έχουμε περισσότερο ανάγκη αυτή την εποχή, με τις οικονομικές πιέσεις που βιώνουμε. Η παράσταση αυτή είναι η δεύτερη εκδήλωση που οργανώνει η "ΠΡΟΟΔΟΣ", στα πλαίσια της «Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης 14».
Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις κωμωδίες:
Τυπογραφικό λάθος, του Γιάννη Κολλιάρου: Ο Απόστολος βάζει αγγελία στη στήλη συνοικεσίων της εφημερίδας για να παντρέψει την κόρη του, αλλά ο δαίμων του τυπογραφείου την μπερδεύει με άλλη αγγελία που έβαλε κάποιος άλλος για να πουλήσει της σκύλα του. Η σύγχυση που ακολουθεί είναι απερίγραπτη.
Πρόταση γάμου του Αντον Τσέχωφ: Ο κτηματίας Λομώφ πηγαίνει στο σπίτι του επίσης κτηματία Τσιμπουκώφ για να ζητήσει το χέρι της κόρης του. Η συνάντηση όμως καταλήγει σε έναν τσακωμό άνευ προηγουμένου. Ακολουθεί συμφιλίωση, όμως δεν αργήσει να καταλήξει σε δεύτερο τσακωμό, που όπως φαίνεται δεν θα είναι ο τελευταίος.
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη: Είναι η γνωστή ιστορία με τις γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα, για να εκβιάσουν τους άνδρες να σταματήσουν τον πόλεμο.
Οι ηθοποιοί, παρότι ερασιτέχνες και μάλιστα κάποιοι αρχάριοι, απέδωσαν άριστα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών, οι οποίοι θα γελούν για πολλές μέρες όταν θα φέρνουν στο μυαλό τους σκηνές από την παράσταση.
Η αίθουσα του πνευματικού κέντρου, αν και αρκετά μεγάλη, δεν μπόρεσε να χωρέσει όλους τους φίλους του σωματείου που ήρθαν να δουν την παράσταση. Έτσι αποφασίστηκε η παράσταση να επαναληφθεί στην Καλλιμασιά και στις 11 Αυγούστου.
Η καθιερωμένη περιοδεία της θεατρικής ομάδας σε γειτονικά χωριά θα πραγματοποιηθεί και εφέτος. Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής: Κοινή 1 Αυγ, Αρμόλια 6 Αυγ, Καταρράκτης 12 Αυγ και  Βουνό 20 Αυγ.
Έλαβαν μέρος: Γιώργος Βασιλόπουλος, Σάκης Βασιλόπουλος, Χριστίνα Βαράκλα, Κώστας Γαβρίλης, Μαρία Γαλανού, Κώστας Καλαμωτούσης, Γιάννης Κολλιάρος, Κοσμάς Μανές, Αγγελική Σαληόγλου, Χρυσάνθη Στέκα, Κατερίνα Συράκη, Βαγγελιώ Σωτηράκη.
Λοιποί συντελεστές: Σκηνοθεσία: Γιάννης Κολλιάρος. Παρουσιάστρια προγράμματος: Αγγελική Σαληόγλου. Υποβολείς: Αθηνά Πυκνή -  Δέσποινα Πυκνή. Μακιγιάζ: Ειρήνη Μηνιώτη. Φωτογράφηση: Κώστας Σταμούλης - Γιάννης Γριμπαμπής. Βιντεοσκόπηση: Μάρκος Λεοντσίνης. Επιμέλεια προγράμματος - αφίσας: Γιάννης Γριμπαμπής. Οι ενδυμασίες της «Λυσιστράτης» χορηγήθηκαν από το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς.