Η ΠΡΟΟΔΟΣ στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του ΄21

    Με χορευτές και με αντιπροσωπεία στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου, η ΠΡΟΟΔΟΣ Καλλιμασιάς συμμετείχε στις 2 Αυγούστου 2021 στις εκδηλώσεις του Δήμου Χίου προς τιμήν του Κωνσταντίνου Κανάρη, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 21.

Η εκδήλωση, παρά τις παραλήψεις που δεν είναι της ώρας να συζητηθούν, ήταν φαντασμαγορική και αποτέλεσε την κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων του νησιού μας για το 21, με τη συμμετοχή του απόγονου του Κωνσταντίνου Κανάρη Michel Marbot.

    Από τους συλλόγους της Χίου συμμετείχαν οι «πιο γενναίοι», αφού αρκετοί απέσυραν την συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή λόγω COVID 19.

Στη Μητρόπολη την ΠΡΟΟΔΟ εκπροσώπησαν ντυμένες με την Καλλιμασιώτικη φορεσιά η Αγγελική Κωνσταντίνου και η Μάρω Πελαντή. Στο φαναράκι του δεξιού λιμενοβραχίονα του λιμανιού, όπου συνεχίστηκε η εκδήλωση με απαγγελίες χορούς, ρίψη βεγγαλικών και την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας, χόρεψαν οι Μαρία Κουμελά, Ελπίδα Δαλάτση, Μαρία Μπόλια, Γεωργία Γκίκα, Λεμονιά Κοκκώδη, Διαμάντω Παντελούκα, ο δάσκαλος του χορευτικού μας Γιώργος Παναγιωτίδης και «δανικός» από τον «Βούρο Λειβαδίων» ο Νίκος Κουμής.

Τα θερμά συγχαρητήρια στις κυρίες του χορευτικού και το δάσκαλό τους που εκπροσώπησαν επάξια την Πρόοδο και την Καλλιμασιά, καθώς και την κ. Ευαγγελία Σωτηράκη για το δέσιμο του κεφαλόδεσμου της παραδοσιακής φορεσιάς, όπως το διδάχτηκε από την κ. Μαρία Καρνουπάκη.




Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου