Αρχαιρεσίες Προόδου (8-8-2021)

    Κυριακή 8 Αυγ 2021. Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Αιμιλιανού  μετά την εκκλησία, πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Προόδου, με θέμα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή των μελών ήταν όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, δηλαδή πολύ περιορισμένη, αν και είχαν ενημερωθεί όλοι με ανακοινώσεις και με  sms.

    Για μια ακόμα φορά το ψηφοδέλτιο συμπληρώθηκε με δυσκολία, αφού υπήρξε και πάλι απροθυμία των μελών να συμμετάσχουν στο νέο ΔΣ. Τα περσότερα μέλη του απερχόμενου ΔΣ, αν και θεωρούν ότι έχουν κλείσει τον κύκλος τους, αναγκάστηκαν να είναι πάλι υποψήφιοι προκειμένου για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του συλλόγου.
Μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, εκλέχτηκαν εννέα τακτικά μέλη, δύο αναπληρωματικά και τρία για εξελεγκτική επιτροπή.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 10 Αυγούστου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος:                 Κωνσταντίνου Αγγελική.
Αντιπρόεδρος:         Χαλκίτη Ελένη.
Γραμματέας:             Γριμπαμπής Ιωάννης.
Ταμίας :                     Κατσάφαρου Γιασεμή.
Μέλη:                     Κουμελάς Ιωάννης, Λεοντσίνης Μάρκος, Πελαντή Γ. Μαρία, Πυκνή Δέσποινα, και Σταμούλη Μαρία.
Αναπληρωματικά μέλη: Κωνσταντίνου Μαρία και Σωτηράκη Ευαγγελία.
Να συμπληρώσουνε ακόμα ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή, που εκλέχτηκε από την Γ.Σ, αποτελείται από τους Συράκη Αχ. Κων/νο, Κωνσταντίνου Ευαγγελία και Φύτρο Ελισσαίο.
    Αν και σε όλους του συλλόγους είναι συνηθισμένο το φαινόμενο της απροθυμίας των μελών τους να συμμετέχουν στο ΔΣ, δεν κρύβουμε ότι μας προβληματίζει πολύ. Τα περισσότερα μέλη του ΔΣ έχουν πολυετή παρουσία στο ΔΣ και είναι αναμενόμενο να παρατηρούνται σημάδια κόπωσης. Θεωρούμε δεδομένο ότι η δημιουργική πορεία του συλλόγου θα ανακοπεί, αν δεν υπάρξει η ανάλογη ανανέωση, συμμετοχή και στήριξη από το χωριανούς.
Η Πρόοδος είναι ένας από τους πλέον δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους της Χίου και έχει προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στο χωριό. Για να συνεχίσει την προσφορά της, ζητά την έμπρακτη υποστήριξη από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου