«Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά, πιες κι ένα ποτηράκι» (Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο)

Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και στην ιστορία του, με τίτλο «Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά, πιες κι ένα ποτηράκι», παρουσιάστηκε από την Πρόοδο το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς. Μια παράσταση που κέρδισε το χειροκρότημα αλλά και διθυραμβικές κριτικές από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της Προόδου, ενώ πολύς κόσμος έμεινε εκτός αφού δεν χωρούσε.

Ήταν ένα ταξίδι επί σκηνής στην ιστορία του ρεμπέτικου και στους πρωταγωνιστές του και παράλληλα ένα ταξίδι στη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Από τους δρόμους της Αθήνας τα κουτσαβάκια, τους τεκέδες του Πειραιά, τα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, την Τρούμπα. Πήραμε μια γεύση από τις απαγορεύσεις της δικτατορίας του Μεταξά, την περίοδο της κατοχής και την απελευθέρωση.

Η άψογη συνεργασία όλων σχεδόν των πολιτιστικών εργαστηρίων της Προόδου, το παιδικό θεατρικό, το θεατρικό ενηλίκων, η χορωδία, τα χορευτικά και η ορχήστρα των αδερφών Αυγουστίδη, χάρισαν μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη και που όλοι θέλουν να επαναληφθεί.

Το σημαντικό ήταν πως αναδείχθηκε ότι μπορούν να συνεργαστούν όλα τα τμήματα και να δουλέψουν παράλληλα φτάνοντας σε ένα αποτέλεσμα που θα ζήλευαν κι επαγγελματίες. Το κλίμα δε, ήταν τόσο καλό και όσοι συμμετείχαν πέρασαν τόσο όμορφα που αυτό μεταδόθηκε απλόχερα και στο κοινό.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ (Κοσμάς Μανές): Κώστας Γαβρίλης, Παντελής Μονογιούδης, Μαρία Κουμελά, Κώστας Καλαμωτούσης, Μαίρη Κουζίμπα, Ελπίδα Δαλάτση, Στέλιος Κάρλος, Νώντας Κάρλος, Κοσμάς Μανές, Γιάννης Στεφανίδης, Γιάννης Κοκολάκης.

ΧΟΡΩΔΙΑ (Πέτρος Καρβούνης): Διονύσιος Βασιλόπουλος, Ανθούλα Βεζυριάνα, Μαρία Γαλανού, Αθηνά Θλιβίτη, Λεμονιά Κοκκώδη, Στέλλα Μιλιδώνη, Αθηνά Μπογή, Διαμάντω Παντελούκα, Αθηνά Πυκνή, Χριστίνα Πυκνή, Αργυρώ Σγουρούδη, Θάλεια Στεφανίδη, Κατερίνα Συράκη, Ευαγγελία Τρύφωνα, Φίλιππος Τσιαντός, Ελένη Χαλκίτη.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ (Ειρήνη Σταμούλη): Θεανώ Γαρβρίλη, Μαρία Γιαννούμη, Μαρία Γουβάκη, Κατερίνα Κουτσογιάννη Αλέξανδρος Ντιέτσι, Βαλέρια Ντιέτσι,  Ίριδα Παναγάκη, Γιώργος Πιτσόλης, Αμέλια Σαχίνι, Ναταλία Χρονοπούλου

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ (Γιώργος Παναγιωτίδης): Σταυρούλα Αλατσατιανού, Λεμονιά Κοκκώδη, Αφροδίτη Μανέ, Κλία Μπογιατζή, Ματθαίος Θλιβίτης, Κωνσταντίνος Καζάκας, Γιώργος Παναγιωτίδης, Γιώργος Σαρρής, Κωνσταντίνος Κωσταρής.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κοσμάς Μανές

ΣΕΝΑΡΙΟ: Αγγελική Κωνσταντίνου, Μαρία Σταμούλη

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Γριμπαμπής

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Αυγουστίδης βιολί-τραγούδι, Μανώλης Αυγουστίδης λαούτο - τραγούδι, Γιώργος Φαραντάκης Μπουζούκι.

ΕΠΙΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ: Γιώργος Φαραντάκης.

Ευχαριστούμε τον Φάρο Βαρβασίου και το Ομήρειο για την παραχώρηση κοστουμιών από το βεστιάριο τους, το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, τον Σαράντο Μπογιατζή για τις καρέκλες και τα τραπέζια, το κομμωτήριο Μαρία Πελαντή για τις κομμώσεις και όλους όσους παραχώρησαν ρούχα και αντικείμενα για τις ανάγκες της παράστασης. 


 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου