Η ΠΡΟΟΔΟΣ συμμετέχει στην εκδήλωση «Μια έμορφη μια λυγερή»

    Την 1η Απριλίου 2023 η Πρόοδος, μετά από πρόσκληση του Λ.Π.Ο.Χ «Λέων Αλλάτιος», συμμετείχε στη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μια έμορφη μια λυγερή» που ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο. Η Πρόοδος έλαβε μέρος με το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων και με τη θεατρική της ομάδα.

Η εκδήλωση στόχο είχε να αναδείξει τη γυναικεία φιγούρα, που προβάλει μέσα από τους χορούς, τους στοίχους των τραγουδιών και των θεατρικών δρώμενων. Παρουσιάστηκε η γυναίκα στον έρωτα, στο γάμο, στη ξενιτιά, στον πόλεμο, στο θάνατο. Πολλοί οι ρόλοι της: κόρη, αδελφή, σύζυγος, μάνα, ηρωίδα.

    Το χορευτικό μας τμήμα παρουσίασε χορούς με θέμα τις «Βλαχοπούλες», με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γιώργου Παναγιωτίδη, η δε Θεατρική ομάδα παρουσίασε τέσσερα σύντομα αποσπάσματα από τις «Κουτσομπόλες» του Γιάννη Κολλιάρου. Την παρουσίαση όλης της εκδήλωσης, καθώς και απαγγελίες στίχων τραγουδιών και σχολιασμούς, έκανε ο Κοσμάς Μανές και η Ελπίδα Δαλάτση της θεατρικής μας ομάδας, με κείμενα που έγραψε η Ελένη Κοκκώδη. Τη γενική επιμέλεια όλης της εκδήλωσης, είχε ο τέως πρόεδρος της Προόδου Γιάννης Γριμπαμπής.

    Όπως προκύπτει, η συμμετοχή της Προόδου στην εκδήλωση δεν ήταν τυπική, αλλά ουσιαστική, αφού ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης, ανέλαβαν οι 25 περίπου Καλλιμασιώτες που συμμετείχαν. Γι’ αυτό και ο διοργανωτής σύλλογος απένειμε στο σωματείο μας τιμητική πλακέτα, «εις ένδειξη ευγνωμοσύνης» για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Η Πρόοδος ευχαριστεί θερμά τον Λ.Π.Ο.Χ «Λέων Αλλάτιος» για την τιμή που της έκανε να συμμετέχει στην ετήσια εκδήλωσή του και συγχαίρει όλους τους Καλλιμασιώτες που έλαβαν μέρος και πρόβαλαν επιτυχημένα την Πρόοδο και την Καλλιμασιά γενικότερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου