Περιπατητική εκδρομή από την Καλλιμασιά στον Καταρράκτη

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021. Η περιπατητική εκδρομή που διοργάνωσε η Πρόοδος από την Καλλιμασιά μέχρι τον Καταρράκτη, σχεδιάστηκε από τον πρώην πρόεδρο του σωματείου μας και ένθερμο υποστηρικτή των εκδρομών Παντελή Ζηλανάκη, σε περιοχές που γνωρίζει πολύ καλά.

Οι σαράντα εκδρομείς ξεκίνησαν από την Πρόοδο, κατευθύνθηκαν προς Σελέπερο, συνέχισαν για λίγο στο δρόμο του Αγίου Αιμιλιανού και μετά  μπήκαν σε αγροτικούς δρόμους στις περιοχές Παλαιόκαστρο – Ρα (Βότοπος) – Βουνάκι – Λαγκάδια – Κουτρουμπές.

Ο θαυμάσιος καιρός και τα καταπληκτικά φθινοπωρινά χρώματα της φύσης άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Πριν τον Καταρράκτη έγινε μια στάση στο σπίτι του Π. Ζηλανάκη, που είχε ετοιμάσει κέρασμα για τους εκδρομείς.

Μετά τον τερματισμό στον Καταρράκτη οι περισσότεροι έμειναν για να απολαύσουν το φαγητό τους στις ταβέρνες της παραλίας.

    Να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Πρόοδος επιχειρεί περιπατητική εκδρομή μέχρι το Καταρράκτη. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2009, από τις περιοχές Αγία Παρασκευή – Λίμνη -  Αγ. Γιάννης Θεολόγος - Αλεξάνδρι.

Όποιος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την Πρόοδο στην εκδρομή και επιθυμεί να πραγματοποιήσει την πεζοπορία μόνος του ή με την παρέα του, δεν έχει παρά να πατήσει στον παρακάτω σύνδεσμο με το χάρτη της διαδρομής που φρόντισε να φτιάξει η Πρόοδος, όπως άλλωστε έχει κάνει και με όλες τις προηγούμενες περιπατητικές εκδρομές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παντελή Ζηλανάκη και ελπίζουμε ότι ο καιρός θα μας επιτρέψει να διοργανώσουμε και άλλες τέτοιες εκδρομές.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δείτε τον χάρτη της διαδρομής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου