ΖΩγραφίσαμε στο χωριό μας

    Τη δικιά τους πινελιά χαράς και αισιοδοξίας έβαλαν τα παιδιά του χωριού, όλων των ηλικιών που πήραν μέρος στη δράση της ΠΡΟΟΔΟΥ «ΖΩγραφίζοντας στο χωριό μας», την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020. Τα παιδιά είχαν ανάγκη να δημιουργήσουν κι αυτό φάνηκε από τη συμμετοχή αφού πήραν μέρος τουλάχιστον 50 παιδιά και όλοι είχαμε ανάγκη μετά από έναν δύσκολο χειμώνα να ξεφύγουμε δημιουργικά και θετικά με μια δράση υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Μαζί με τις εικαστικούς, Τόνια Λαδάκη, Αγγελική Μακρή, Αγγελική Νικήτα και Θεοδώρα Παπαζή, κατάφεραν με απίστευτο κέφι και διάθεση να μεταμορφώσουν τα δυο τσιμέντινα τοιχία, ένα στην Πατέλα και το άλλο απέναντι από την εκκλησία.

Η ΠΡΟΟΔΟΣ είχε την ιδέα, διέθεσε τα υλικά και κυρίως μετέτρεψε σε πράξη για πρώτη φορά όλα όσα ακούγονται στις τοποθετήσεις των χωριανών σε κάθε παγκαλλιμασιώτικη συνάντηση για να ομορφύνουμε το χωριό μας. Η αρχή έγινε με αυτόν τον τρόπο, διάθεση υπάρχει ας συντονιστούμε περισσότερο κι ας συμβάλλουμε όλοι ώστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τόπο μας.

Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κλιαμενάκη για τον καθαρισμό που προηγήθηκε του βαψίματος στα κεντρικά σημεία, τον πρόεδρο Βαγγέλη Γανιάρη που καθάρισε τη σκάλα, την οποία θα φτιάξουμε σε επόμενη φάση, το μέλος του τοπικού συμβουλίου, Γιάννη Κουμελά που μαζί με τον Μάρκο Λεοντσίνη, ήταν από το Σάββατο μέχρι και την Κυριακή στο πόδι και στη διάθεση όλων μας για όλα τα βαψίματα κουβαλήματα και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη. Ξεχωριστές ευχαριστίες στις εικαστικούς που εμπνεύστηκαν και ενέπνευσαν και τα παιδιά μας όπως και στους εθελοντές μας τον Παντελή Γριμπαμπή, τη Νίκη Λεοντσίνη, τη Μαρία Σταμούλη και τη Λένια Στεφανίδη τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι θα τους έχουμε μαζί και στις επόμενες δράσεις μας.

Ευχαριστούμε επίσης το ζαχαροπλαστείο «Μελίρρυτον» που δρόσιζε με κρύα νεράκια τους μικρούς ζωγράφους, τον Αρίστο Ταναϊνη για όσα δωρεάν χρώματα μας διέθεσε και στην κ. Ειρήνη Γανιάρη - Κοκκώδη η οποία τηλεφωνικά μας ανακοίνωσε δωρεά 100 ευρώ για τη δράση μας.

 

Δείτε περισσότερα

Φωτογραφίες από τον Κώστα Σταμούλη, τη Φιλομήλα Μπόλια και τους συμμετέχοντες

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Βίντεο 3

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους,-ες τους συντελεστές.Έτσι προσθέτουμε πινελιές στην ομορφια του τόπου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή