«Το Κιόσκι» από τη θεατρική ομάδα της ΠΡΟΟΔΟΥ


Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΡΟΟΔΟΥ και στις δυο παραστάσεις Σάββατο και Κυριακή 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2019, απέσπασε η θεατρική ομάδα της ΠΡΟΟΔΟΥ Καλλιμασιάς. Μετά από απουσία σχεδόν δυο χρόνων, ενισχυμένη από νέο αίμα και με τον Κοσμά Μανέ σε διπλό ρόλο, σε αυτόν του πρωταγωνιστή αλλά και του σκηνοθέτη, η θεατρική ομάδα του σωματείου μας έκανε δυναμική επανεκκίνηση.

Μια επανεκκίνηση που σηματοδοτήθηκε και από την επιλογή του έργου, αφού για πρώτη φορά παρουσιάστηκε μια αστυνομική κωμωδία, «Το Κιόσκι» του Άλεκ Κοπελ, ένα απαιτητικό έργο με επίσης απαιτητικούς ρόλους στους οποίους όλοι, παλιοί και νέοι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν πλήρως.
Τα παλιά μέλη της ομάδας, Αθηνά Θλιβίτου, Κώστα Γαβρίλη, Κώστα Καλαμωτούση, Κοσμά Μανέ, Αθηνά Πυκνή και Ευαγγελία Σωτηράκη πλαισίωσαν νέα, Ελπίδα Δαλάτση, Κατερίνα Σφήκα, Μαίρη Κουζίμπα, Μαρία Κουμελά, Μαρία Κωνσταντίνου, Παντελής Μονογιούδης και ο μικρότερος της παρέας Νίκος Νεαμονίτης που πήρε το βάπτισμα του πυρός.
Να σημειωθεί ότι η παραπάνω «παρέα» είναι ανοικτή σε νέες συμμετοχές οπότε όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει είναι ευπρόσδεκτος.
Η παράσταση θα ανέβει επίσης στο Ομήρειο στις 15 και 16 Φεβρουαρίου ενώ ήδη το Σωματείο εξετάζει και άλλες προτάσεις για να περιοδεύσει ο θίασος στα χωριά.
Δυο λόγια για το έργο:
Ο Έλλιοτ Νας είναι σεναριογράφος αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών και πάντα προσπαθεί να «γράψει» το τέλειο έγκλημα. Βρίσκεται όμως σε πολύ δυσάρεστη θέση, όταν πρέπει να απαλλαγεί από τον εκβιαστή της γυναίκας του.
Αποφασίζει τότε να σκηνοθετήσει ένα πραγματικό τέλειο έγκλημα και φτιάχνει το καλύτερό του σενάριο, εμπνευσμένος από το κιόσκι που του έχει χαρίσει η αγαπημένη του σύζυγος. Το πτώμα όμως, που καταφέρνει τελικά να εξαφανίσει μέσα από απίθανες κωμικές καταστάσεις, «ξανακάνει» αναπάντεχα την εμφάνιση του στο σαλόνι του σπιτιού του, το οποίο σύντομα θα γεμίσει με επιθεωρητές, εισαγγελείς και αστυνομικούς. 


Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται στο έργο:
ΕΛΛΙΟΤ ΝΑΣ: Κοσμάς Μανές
ΧΑΡΛΟΟΥ ΕΝΤΙΣΟΝ: Παντελής Μονογιούδης
ΜΑΤΙΛΝΤΑ: Αθηνά Πυκνή
ΝΕΛ: Ελπίδα Δαλάτση
Κα ΤΣΑΝΤΛΕΡ: Κατερίνα Σφήκα
ΠΤΩΜΑ: Μαρία Κωνσταντίνου
ΘΟΡΠ: Κώστας Γαβρίλης
ΛΙΖ (σύζυγος ΧΑΡΛΟΟΥ): Ευαγγέλια Σωτηράκη
ΝΤΟΥΚ: Νίκος Νεαμονίτης
ΛΟΥΙ : Κώστας Καλαμωτούσης
ΤΖΕΝΚΙΝΣ: Αθηνά Θλιβίτου
ΔΡ. ΓΟΥΑΪΝΕΡ: Μαρία Κ. Κουμελά
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ: Μαίρη Κουζίμπα

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου