Η Πρόοδος στη γιορτή μαστίχας.


Παρασκευή 8 Αυγ. 2019. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην 6η Γιορτή Μαστίχας στα Αρμόλια, με διοργανωτή τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Η γιορτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό χωριό του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων και εφέτος συμμετείχαν, ως φιλοξενούμενοι, πολιτιστικοί σύλλογοι και από τα υπόλοιπα μαστιχοχώρια, μεταξύ αυτών και η Πρόοδος.

Η εκδήλωση είχε κεντρικό θέμα «τα χωριά της μαστίχας στα χρόνια της πειρατείας» και περιλάμβανε ομιλίες, θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς. Εκτός από τις εκδηλώσεις και τα κεράσματα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα όμορφο, πεντακάθαρο και φροντισμένο από τους κατοίκους του χωριό.
Λίγους μήνες νωρίτερα, με πρωτοβουλία της ΕΜΧ, έγινε προσπάθεια η γιορτή να είναι διήμερη, δηλαδή μία ημέρα στα Αρμόλια, όπως είχε προγραμματιστεί και μία ημέρα σε ένα χωριό του πρώην Δήμου Ιωνίας. Λόγω όμως του περιορισμένου χρόνου προετοιμασίας και του φόρτου από τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις των συλλόγων, αποφασίστηκε η γιορτή να είναι μία ημέρα και οι νέοι σύλλογοι να συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι, όλοι μαζί σε κοινό τραπέζι.
Τελικά οι νέοι σύλλογοι που κατάφεραν να ετοιμαστούν να λάβουν μέρος ήταν από τα χωριά: Άγιος Γιώργης, Βουνό, Θολοποτάμι, Καταρράκτης, Καλλιμασιά και Νένητα.
Η πρόοδος, αν και ελαφρώς απροετοίμαστη, συμμετείχε στη γιορτή αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία, χρήσιμη για την πιθανολογούμενη διοργάνωση 2ης ημέρας γιορτής μαστίχας του χρόνου, σε ένα από τα χωριά του πρώην Δήμου Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου