Παγκαλλιμασίωτικη Συνάντηση 2019

Παρασκευή 16 Αυγ. 2019. Με μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου από κάθε άλλη χρονιά,  πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης 2019. Την εκδήλωση ανάλαβαν να συντονίσουν ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος των φορέων της εκκλησίας, ο κ. Αχιλλέας Φιστουρής ως εκπρόσωπος της Προόδου και ο κ. Κώστας Π. Συράκης ως εκπρόσωπος του Ομήρου.

Η εκδήλωση που είχε τίτλο «Βλέποντας την Καλλιμασιά του χθες και συζητώντας για την Καλλιμασιά του σήμερα», ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με παλιές φωτογραφίες της Καλλιμασιάς, το οποίο επιμελήθηκαν η Μαριάνα Κουμελά και η Ευαγγελία Μελαχροινούδη. Ένα εξαιρετικό βίντεο, το οποίο, όπως προκύπτει, ήταν και η αιτία της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου. Στη συνέχεια έγινε απονομή επαίνων στις κυρίες Μαρία Καρνουπάκη και Μαρία Σανδαλάρη για την προσφορά τους στο χωριό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για το σήμερα της Καλλιμασιάς. Εδώ η εικόνα ήταν απογοητευτική. Εκτός από τους προαναφερόμενους εκπροσώπους, της Εκκλησίας, της Προόδου και του Ομήρου που τοποθετήθηκαν, κανένας άλλος εκπρόσωπος δεν δήλωσε επίσημα την παρουσία του ούτε τοποθετήθηκε. Από το κοινό έλαβαν το λόγο και μίλησαν, οι κ. Μιχάλης Παλιάς, Δημήτρης Μελαχροινούδης, Γιάννης Γριμπαμπής και Αγγελική Κωνσταντίνου, εκφράζοντας τις προσωπικές τους απόψεις. Οι εν λόγω ομιλητές επικεντρώθηκαν κυρίως στα τρωτά σημεία του χωριού και στην αδιαφορία εκ μέρους της πλειοψηφίας των κατοίκων και των φορέων της Καλλιμασιάς.
Το γεγονός ότι, από τα συνολικά επτά άτομα που πήραν το λόγο, τα τέσσερα είναι στελέχη της Προόδου (νυν πρόεδρος και αντιπρόεδρος και δύο πρώην πρόεδροι), δείχνει ότι το σωματείο και τα στελέχη του, αν και δηλώνουν απογοητευμένοι από την αναποτελεσματικότητα της συνάντησης, καθώς και από τη μικρή συμμετοχή κατοίκων και φορέων, πιστεύουν στην αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων, ενδεχομένως με κάποιες αλλαγές. Δεν διστάζουν να είναι οι «κακοί της υπόθεσης», επισημαίνοντας τα αρνητικά της Καλλιμασιάς, γιατί πιστεύουν ότι με το να ωραιοποιούμε τα πράγματα, προσφέρουμε αρνητικές υπηρεσίες στο χωριό.
Θα περιμένουμε την επόμενη συνάντηση που θα γίνει του χρόνου, με την ελπίδα ότι δεν θα μείνουμε και πάλι «στα λόγια» και ότι  το νεοεκλεγέν τοπικό συμβούλιο της Καλλιμασιάς, συνεπικουρούμενο από τους φορείς της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης, θα έχουν καταφέρει ορατές αλλαγές μέσα στο χωριό και την ευαισθητοποίηση κατοίκων και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου