Κόψιμο Βασιλόπιτας ΠΡΟΟΔΟY (2019)


Κυριακή 6 Ιαν. 2019. Μια βροχερή ημέρα μας επιφύλαξε ο καιρός την ημέρα των Θεοφανείων, που έκοψε, κατά παράδοση, η Πρόοδος τη βασιλόπιτά της. Το πρόγραμμα ήταν το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό που άλλαξε, είναι ότι εφέτος παρών στην εκδήλωση ήταν και ο κος Καλλιτεχνίδης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κόψιμο της βασιλόπιτας από τον π. Βίκτωρα, λόγω απουσίας του π. Γεωργίου και το μοίρασμα των κομματιών στους φορείς της Καλλιμασιάς. Συνεχίστηκε με την απονομή επαίνων στα καλλιμασιωτάκια που πέτυχαν στα πανεπιστήμια την προηγούμενη χρονιά, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στα «Καλλιμασιώτικα» τεύχος 112.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε, συμμετείχαν τα τμήματα της θεατρικής αγωγής με υπεύθυνη την κ. Ειρήνη Σταμούλη, της ρυθμικής με υπεύθυνη την κ. Κλαίρη Κάβουρα και τέλος του παραδοσιακού χορού με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Παναγιωτίδη, ο οποίος συμμετείχε νοερά στην εκδήλωση, αφού ένα ξαφνικό κρυολόγημα τον κράτησε στο κρεβάτι.
Να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία για το τμήμα της ζωγραφικής, που εφέτος, εκτός από την έκθεση των έργων που έκανε στην είσοδο της αίθουσας, μας παρουσίασε και τον κο Καλλιτεχνίδη. Είναι ο καλικάντζαρος που ζωγράφισε το τμήμα για να συμμετέχει στο σχετικό διαγωνισμό του Δήμου Χίου και τον οποίο φροντίσαμε έγκαιρα να τον μεταφέρουμε στην Πρόοδο, από την Απλωταριά όπου βρισκόταν όλες τις γιορτινές ημέρες. Λεπτομέρειες υπάρχουν στη σχετική ανάρτηση.
Τα βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν στο κοινό κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος, περιείχαν τρία δώρα για ισάριθμους τυχερούς.
Να ευχαριστήσουμε θερμά αυτούς που εργάστηκαν γι’ αυτή την όμορφη εκδήλωση και να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου