Παγκαλλιμασιώτικη συνάντηση 2016



Τετάρτη 17 Αυγ. 2016. Με την Παγκαλλιμασιώτικη Συνάντηση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο χωριό μας. Πριν ξεκινήσει συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν τρεις σύντομες εκδηλώσεις: Πρώτα απονεμήθηκαν τα βραβεία στον μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τα εξωκλήσια του χωριού. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιώργος Γιανούμης, διάβασε ένα σύντομο βιογραφικό των επιφανών Καλλιμασιωτών, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν πρόσφατα σε οδούς της Καλλιμασιάς. Τέλος, εκ μέρους όλων των συνδιοργανωτών φορέων της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στον ομογενή ευεργέτη Γιώργο Ανδρεάδη και στο φωτογράφο του χωριού μας Κώστα Σταμούλη, για τη συνεχή προσφορά τους στη γενέτειρά τους Καλλιμασιά.

Στην Παγκαλλιμασιώτικη Συνάντηση, που ξεκίνησε αμέσως μετά, προήδρευσε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, με γραμματείς την Ευαγγελία Μελαχροινούδη και τη Χρυσάνθη Στέκα. Μετά τον πρόλογο του π. Γεωργίου, το λόγο πήραν και τοποθετήθηκαν, εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο αντιδήμαρχος Αντρέας Βεργίτσης και εκ μέρους της Προόδου, του Ομήρου και του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Αττικής, οι πρόεδροι Γιάννης Γριμπαμπής, Κώστας Συράκης και Αιμιλιανός Ευαγγελινός αντίστοιχα. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από κάποιους συγχωριανούς μας, οι οποίες έδωσαν το έναυσμα για να συζητηθούν διάφορα θέματα που απασχολούν το χωριό. Να σημειώσουμε ότι φέτος η συμμετοχή των Καλιμασιωτών ήταν ακόμα μικρότερη από πέρσι, πραγματικά απογοητευτική.
Το βάρος έπεσε στο θέμα της καθαριότητας, για τη λύση του οποίου χρειάζεται η συμβολή όλων, κατοίκων και τοπικής αυτοδιοίκησης. Έγινε ξεχωριστή αναφορά στους ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους, γιατί η κατάσταση μέσα στο χωριό είναι απαράδεκτη.
Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να δημιουργηθούν γύρω από την Καλλιμασιά αντιπυρικές ζώνες. Και όπως τόνισε και ο υπεύθυνος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος, Αντρέας Βεργίτσης,  οι Καλλιμασιώτες θα πρέπει να προσφέρουν και μια μικρή έκταση από το χωράφι τους, αν χρειαστεί, για να μπορούν να περνάνε τα οχήματα της πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς, κάτι που είναι αδύνατο τώρα στους περισσότερους αγροτικούς δρόμους.
Ας ελπίσουμε ότι κάποια απ` αυτά που ειπώθηκαν δεν θα μείνουν ευχολόγια και ότι του χρόνου περισσότεροι Καλλιμασιώτες θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη συνάντηση, που δεν έχει να προσφέρει διασκέδαση, αλλά προβληματισμό και έννοια για ό,τι δύσκολο ή άχαρο βιώνουμε στη μικρή μας κοινωνία και για τον τρόπο που μπορούμε να τη βελτιώσουμε. 
Τα πρακτικά της συνάντησης εφέτος ανέλαβαν να τα γράψουν οι δύο γραμματείς Ευαγγελία Μελαχροινούδη και Χρυσάνθη Στέκα.

Δείτε ακόμη:
          Ένα μικρό φωτογραφικό λεύκωμα από το αρχείο της Προόδου για τον φωτογράφο της Καλλιμασιάς Κώστα Σταμούλη, με την ευκαιρία τηςβράβευσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου