Χορωδίες ΜΕΟΘ – ΠΡΟΟΔΟΥ: «Χαίρε, Ω χαίρε Ελευθεριά!»


Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016. Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου, οργάνωσαν από κοινού ο ΜΕΟΘ και η ΠΡΟΟΔΟΣ στο Πνευματικό Κέντρο της Καλλιμασιάς. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Χαίρε, Ω χαίρε Ελευθεριά!» και ήταν το αποτέλεσμα των ανταλλαγών που είχαν τα τελευταία χρόνια οι δύο σύλλογοι.
Η χορωδία ενηλίκων της ΠΡΟΟΔΟΥ υπό τη διεύθυνση της κ. Βίνας Αμπανούδη και η αντίστοιχη χορωδία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών, υπό τη διεύθυνση της κ. Σοφίας Κώττη, συνεργάστηκαν αρμονικά και τραγούδησαν τον επικό αγώνα του 21, με τραγούδια λαϊκά και έντεχνα, στα οποία περιλαμβάνονταν και μελοποιημένα ποιήματα του Σολωμού και του Κάλβου. Πραγματικά τυχεροί όσοι παρακολούθησαν αυτή τη λιτή και ξεχωριστή εκδήλωση.

 Πολλά συγχαρητήρια στις δυο χορωδίες, τις μαέστρους, τη μουσικό κ. Κατερίνα Κώττη, που συνόδεψε στο πιάνο και τη φιλόλογο κ. Μαρκέλλα Γαλάτουλα, η οποία είχε τη λογοτεχνική επιμέλεια.
Επιδίωξη της Προόδου είναι, αυτή η γόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων, να γίνει η βάση για περεταίρω συνεργασίες και με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.