Η ΠΡΟΟΔΟΣ στη Μόστρα των Θυμιανών (2016)



Κυριακή 13 Μαρ. 2016 «Ευροζουλού  …μας τρώνε!!!» ήταν το όνομα του άρματος με το οποίο παρέλασε, ως πλήρωμα, η ΠΡΟΟΔΟΣ στην φετινή Μόστρα των Θυμιανών. Ένα τεράστιο καζάνι με φωτιά από κάτω και μέσα να βράζουν αγρότες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, επαγγελματίες κλπ. Από πάνω ο Σόϊμπλε με σκούφο μάγειρα, με τη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης.

Τριάντα περίπου Καλλιμασιώτες, παιδιά και ενήλικες, συνόδευσαν το άρμα ντυμένοι Ευρω-Ζουλού: Κατάμαυροι με μια «φούστα» αχυρένια, μαύρη περούκα και με γραβάτα. Απλή αλλά ευρηματική η αμφίεση, τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου και αρκετοί πήγαιναν να φωτογραφηθούν μαζί τους. Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε πόσο γέλασαν και πόσο το διασκέδασαν οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους.
Να σημειώσουμε ακόμα, ότι το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς έλαβε και εφέτος μέρος στη Μόστρα και μαζί του αρκετά Καλλιμασιωτάκια.
Τα συγχαρητήριά μας στον ΜΕΟΘ, που καταφέρνει να οργανώνει ένα καρναβάλι, που κάθε χρόνο εξελίσσεται και τείνει να γίνει εφάμιλλο με τα μεγάλα καρναβάλια που γίνονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Να συγχαρούμε βέβαια και όσους έλαβαν μέρος, που με αρχηγό την γραμματέα μας, Αγγελική Κωνσταντίνου, εκπροσώπησαν την Πρόοδο και την Καλλιμασιά. 

         Δείτε τις φωτογραφίες και όποιος καταφέρει να τους αναγνωρίσει όλους, χωρίς βοήθεια, θα πάρει βραβείο.