Παρουσίαση πολιτιστικών εργαστηρίων ΠΡΟΟΔΟΥ (2015)

Σάββατοκύριακο 30  & 31 Μαΐου 2015. Με τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η παρουσίαση των πολιτιστικών εργαστηρίων της Προόδου. Μέσα σε ένα κατάμεστο πνευματικό κέντρο, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα δείγμα από τη δουλειά τους.
Την εκδήλωση της πρώτης ημέρας άνοιξαν τα παιδιά του εργαστηρίου της Παραδοσιακής Μουσικοκινητικής Αγωγής, με υπεύθυνη την κ. Μίνα Κρανάκη. Παρουσίασαν, με το δικό τους τρόπο, έναν παραδοσιακό γάμο, από το προξενιό μέχρι τα στέφανα και το γλέντι.
Ακολούθησε προβολή φωτογραφιών από το εργαστήριο Κεραμικής – γλυπτικής. Μέσα από τις φωτογραφίες είδαμε τα έργα των παιδιών, αλλά και τα ίδια τα παιδιά την ώρα που δημιουργούσαν. Την καλαίσθητη προβολή επιμελήθηκε η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Μαρία Κασαπίδου.
Η εκδήλωση της πρώτης ημέρας έληξε με τα τμήματα του παραδοσιακού χορού, με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Γριμπαμπή. Τα τρία παιδικά τμήματα χόρεψαν χορούς από την Μικρά Ασία και την Πελοπόννησο, και τα δύο τμήματα των ενηλίκων χορούς από τα Δωδεκάνησα και τη Μακεδονία.
 Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με τις χορωδίες. Η φετινή παρουσίαση των χορωδιών ήταν ξεχωριστή, αφού πάνω στη σκηνή παρουσιάστηκαν από κοινού οι χορωδίες της Προόδου και της Αρμονίας. Συνδετικός κρίκος η μαέστρος Βίνα Αμπανούδη, που είναι υπεύθυνη των δύο χορωδιών. Πρώτα τα παιδιά και μετά οι ενήλικες, τραγούδησαν όμορφα και αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο. Συνόδεψαν οι μουσικοί: Ακορντεόν Κατερίνα Κούτση, Πιάνο Γιώργος Μπάμπης, Κιθάρα Γιάννης Μουτάφης και Παντελής Ορφανός, Τουμπελέκι Μακάριος Βερνίκος .
Η εκδήλωση έληξε με τα παιδιά της Ρυθμικής Γυμναστικής. Παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με πολύχρωμες μπάλες, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του εργαστηρίου  κ. Λουΐζας Μιχαλακοπούλου.
Στον προθάλαμο της αίθουσας είχε στηθεί η έκθεση με τα έργα των μικρών καλλιτεχνών της Ζωγραφικής, που επιμελήθηκε η δασκάλα τους κ. Αγγελική Νικήτα.
Την παρουσίαση των εκδηλώσεων και τις δύο ημέρες έκανε η γραμματέας του σωματείου μας Κατερίνα Συράκη.
Τόσο οι υπεύθυνοι των τμημάτων, όσο και οι μαθητές, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας χάρισαν ένα ομολογουμένως απολαυστικό Σαββατοκύριακο.
Ευχαριστίες ακόμα πρέπει να απευθύνουμε σε όσους βοήθησαν και εργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις: Τον Αργύρη Κουμελά για τη ρύθμιση των φώτων και του ήχου, τον Κώστα Σταμούλη και Π. Γριμπαμπή για τη φωτογράφηση, τον Μάρκο Λεοντσίνη για τη βιντεοσκόπηση, τον Γ. Γριμπαμπή για την αφίσα και το πρόγραμμα και τα μέλη του ΔΣ που ανέλαβαν τις υπόλοιπες εργασίες.
Το φωτογραφικό λεύκωμα είναι και αυτή τη φορά πλούσιο.