Ελμερ ο παρδαλός ελέφαντας



Τρίτη 28 Απρ. 2015.  Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρο Παιδιού και Εφήβου οργάνωσε μια πολύ όμορφη δράση με θέμα τη διαφορετικότητα, και την παρουσίασε στο πνευματικό μας κέντρο. Η εκδήλωση περιλάμβανε αφήγηση του παραμυθιού "Ελμερ ο παρδαλός ελέφαντας", ζωγραφική και παιχνίδι.

Το παραμύθι αφηγείται την ιστορία του Ελμερ που είναι διαφορετικός: δεν έχει "ελεφαντί" χρώμα όπως οι υπόλοιποι, αλλά είναι πολύχρωμος. Και το ηθικό δίδαγμα είναι ότι το χρώμα, ύψος, βάρος... η εξωτερική εμφάνιση, δεν είναι τόσο σημαντική, όσο οι προθέσεις και η προσφορά του κάθε ελέφαντα ......  του κάθε ανθρώπου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από τριάντα παιδιά από την Καλλιμασιά, αλά και από διπλανά χωριά, και το διασκέδασαν με το παραπάνω γιατί εκτός από το διδακτικό παραμύθι που παρακολούθησαν, στη συνέχεια ζωγράφισαν, παρδαλούς ελέφαντες βέβαια, και έπαιξαν. Ευτυχώς η σκηνή του πνευματικού μας κέντρου είναι πολύ μεγάλη και τα χώρεσε όλα.
Θέλουμε να συγχαρούμε την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου και να την ευχαριστήσουμε για το όμορφο απόγευμα που χάρισαν στα παιδιά μας.