«Κορίτσια Ημερολογίου» από τη Θεατρική Ομάδα Χίου

     Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014. Τη Θεατρική Ομάδα Χίου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για δεύτερη φορά εφέτος στην Καλλιμασιά. Αυτή τη φορά με το θεατρικό έργο «Κορίτσια ημερολογίου» του Τιμ Φερθ, που είναι βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία που συνέβη το 1999 σ' ένα μικρό χωριό της επαρχίας της Αγγλίας.
      Το πνευματικό κέντρο της Καλλιμασιάς, σχεδόν γέμισε κι αυτή τη φορά. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι μισοί περίπου από τους θεατές ήρθαν από τη Χίο και τα διπλανά χωριά.
Λίγα λόγια για το έργο:
     Στο Νάπλι, ένα χωριό ανάμεσα στις πεδιάδες του Γιορκσάιρ, μια παρέα από μεσόκοπες γυναίκες αποκαταστημένες και αξιοσέβαστες, καταγίνονται με τις ασχολίες του Ινστιτούτου Γυναικών. Καθώς σχεδιάζουν την έκδοση του καθιερωμένου ετήσιου ημερολογίου του συλλόγου, που συνήθως περιλαμβάνει τοπία και αξιοθέατα της περιοχής, ο σύζυγος της μιας από αυτές πεθαίνει από λευχαιμία, έπειτα από τρίμηνη χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο. Ο θάνατός του δίνει το έναυσμα στις έξι γυναίκες της παρέας να κάνουν ένα πολύ τολμηρό βήμα για την κλειστή κοινωνία που ζουν. Θα ποζάρουν γυμνές για το ημερολόγιό του Ινστιτούτου, ώστε τα κέρδη απ' αυτό να διατεθούν στο ελλειπές σε εξοπλισμό Νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Μια καθόλου εύκολη απόφαση γι αυτές που όμως κατάφερε να κερδίσει μεγάλη μερίδα του κόσμου και να συγκεντρώσει ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό.
      Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Νίτσα Κλουβα, Ανθούλα Αναδιώτη, Ελένη Μονογιούδη, Μαρία Φούτσου, Μπέλλα Διαμαντάρα, Άννα Σαββάκη, Ανθίππη Φιαμού, Κοσμάς Μανές, Δημήτρης Κουτσουράκης, Ντέπη Στουπάκη, Μανώλης Ντουκάκης, Ευγενία Ασλανίδη, Μανώλης Σιδεράτος, Στέλιος Μακρυάς, Ανδρέας Παπασταμάτης.
      Τη σκηνοθεσία έκανε η κ. Αυγουστίνα Λυκουρίνα.
      Εμείς από την πλευρά μας ευχαριστούμε τη Θεατρική Ομάδα της Χίου για την όμορφη θεατρική παράσταση που μας χάρισε και της ευχόμαστε καλό ταξίδι για τη Λήμνο, όπου θα παρουσιάσει το ίδιο έργο στα πλαίσια της 26ης συνάντησης ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί από 16 έως 26 Οκτωβρίου 2014.