Περιπατητική εκδρομή στο φαράγγι των Καμπιών


Κυριακή 26 Μαι 2013. Η συμμετοχή στην εκδρομή που οργάνωσε η «Πρόοδος» στο φαράγγι των Καμπιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δύο λεωφορεία με 102 εκδρομείς κάθε ηλικίας. Από παιδιά του νηπιαγωγείου μέχρι παππούδες και γιαγιάδες άνω των 80. Η εκδρομή περιλάβανε πεζοπορία μέσα στο φαράγγι, επίσκεψη στο κάστρο των Καμπιών και φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.

Η πεζοπορία είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε κάθε εκδρομέας να περπατήσει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Οι περισσότεροι περπάτησαν περίπου 3 χιλιόμετρα. Κάποιοι τολμηροί περπάτησαν πάνω από 7 χιλιόμετρα, ενώ κάποιοι δεν περπάτησαν καθόλου, καθότι προτίμησαν να απολαύσουν τη θέα από την πλατεία των Καμπιών.
Το φαράγγι θυμίζει περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με πλατάνια και τρεχούμενα νερά που σχηματίσουν λίμνες και μικρούς καταρράκτες. Η θέα δε από το κάστρο των Καμπιών είναι μαγευτική. Το τελευταίο και δυσκολότερο τμήμα της διαδρομής (2 χιλιόμετρα) έγινε με αγροτικά αυτοκίνητα των κατοίκων, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια που μας προσέφεραν και μάλιστα αφιλοκερδώς.
Τέλος το φαγητό στην ταβέρνα ήταν εξαιρετικό, όπως συνηθίζεται στα βορειόχωρα. 


Περισσότερες Φωτογραφίες