Η βασιλόπιτα της ΠΡΟΟΔΟΥ

    Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 η «Πρόοδος» έκοψε την πίτα της στο κέντρο «Χάραμα». Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τσάι της Προόδου ήταν η αφορμή για να βρεθούμε όλοι μαζί οι χωριανοί, να ανταλλάξουμε ευχές, με την ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά, για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2024. Τη βασιλόπιτα ευλόγησαν οι π. Γεώργιος Κωνσταντίνου και π. Θεόφιλος Τσιγκαλάγης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αμέντας, Δημήτρης Αυγερινός και Αργύρης Κλουβάκης, στη συνεργασία των οποίων προσδοκά το σωματείο μας στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε, καθώς και ο πρόεδρος του χωριού μας Γιάννης Κουμελάς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στην πλούσια δράση που είχαμε την προηγούμενη χρονιά, το καλοκαίρι με το Φεστιβάλ «Μούσα Ελληνική» και το φθινόπωρο με το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας με τη συμμετοχή όλων των θεατρικών ομάδων της Χίου. Παράλληλα ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα προετοιμάζεται ένα αφιέρωμα για το ρεμπέτικο με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων της Προόδου, ενώ σιγά - σιγά θα ξεκινήσει και η προετοιμασία μας για το φεστιβάλ του καλοκαιριού.

    Αμέσως μετά τραγούδια στο πνεύμα των ημερών, από το τμήμα χορωδίας μας υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Καρβούνη. Το τμήμα χορωδίας επαναλειτούργησε μετά από δυο χρόνια και προσκαλεί νέα μέλη να έρθουν κοντά του και να το πλαισιώσουν. Στη συνέχεια ο Γιώργος Γεωργούλης έπαιξε με την κιθάρα του το «Χάρτινο το φεγγαράκι», με τη δασκάλα του Δώρα Καρβούνη να τον καμαρώνει και τέλος το παιδικό χορευτικό τμήμα της Προόδου χόρεψε αγαπημένους παραδοσιακούς χορούς.

    Στα βασιλοπιτάκια που διανεμήθηκαν υπήρχαν τρία φλουριά. Η πρώτη τυχερή ήταν η Μαρία Κωνσταντίνου, που κέρδισε έναν πίνακα ζωγραφικής χορηγία  της δασκάλας του τμήματος ζωγραφικής του συλλόγου μας, κ. Αγγελικής Νικήτα. Ο δεύτερος τυχερός Μιχάλης Μάντικας, κέρδισε πλεκτά χειροποίητα σουβέρ, κουκλάκι και σάλι, χορηγία της κ. Εύης Μπίρτα (Fiber_bliss). Ο τρίτος τυχερός ήταν ο Γιώργος Πιτσόλης που κέρδισε μια δωροεπιταγή 25 ευρώ, χορηγία από το «Ραβαΐσι». 
       Η Πρόοδος ευχαριστεί όλους τους χορηγούς, που για ακόμη μια φορά προσέφεραν δώρα: Γιάννης Καρνουπάκης, Νίκος Βιτάκης, Φαρμακείο Κοκκινάκης, Μάκης Καφέ, Ζαχαροπλαστείο Μελίρρυτον, Αργυρώ Μπόλια - Νεαμονίτη, Βιβλιοπωλείο Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί, Κομμωτήριο Μαρία Πελαντή, Αρτοποιείο Δυο Μύλοι, Οπτικά Ιφιγένεια, Ταναΐνης Αρίστος, Τσοραΐδη Αργυρώ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου