Πεζοπορία στο μονοπάτι Ολύμποι - Μεστά

 

    Μια ζεστή, για την εποχή, ημέρα ήταν η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, που η ΠΡΟΟΔΟΣ διοργάνωσε περιπατητική εκδρομή στο μονοπάτι Ολύμποι – Μεστά και ξενάγηση στα δύο χωριά. Τριάντα πέντε περίπου Καλλιμαισώτες, άλλοι με το λεωφορείο και άλλοι με ΙΧ, έφτασαν στους Ολύμπους. Από εκεί, μια μικρή ομάδα αποφάσισε να πάει με το λεωφορείο στα Μεστά για να απολαύσει τον καφέ της στην πλατεία, ενώ οι υπόλοιποι ξεκίνησαν την πεζοπορία.

    Το μονοπάτι έχει μήκος 2,6 χιλιόμετρα περίπου και αν εξαιρέσουμε ένα τμήμα περίπου 350 μέτρων που είναι ανηφορικό και σχετικά δύσκολο, το υπόλοιπο είναι μέτριας δυσκολίας. Στη μέση της διαδρομής έγινε διάλειμμα στο περίβολο του Αγ. Αντωνίου, όπου οι περιπατητές ήπιαν τον καφέ και έφαγαν τα «καλούδια» που έφεραν μαζί τους, με θέα τα Μεστά και στο βάθος τα Ψαρά.

Στα Μεστά η ομάδα επισκέφτηκε το νέο Ταξιάρχη (την εκκλησία του χωριού – τη μεγαλύτερη της Χίου), το Μεστούσικο σπίτι, τον πύργο, την πόρτα του Καπετάνιου και τον πύργο του Μιλητά, με ξεναγό την κ. Γιασεμή. Στην επιστροφή όλοι μαζί κάθισαν στην πλατεία των Ολύμπων για φαγητό.

Η ΠΡΟΟΔΟΣ, από το 2008 που ξεκίνησε τη συστηματική διοργάνωση εκδρομών, έχει πραγματοποιήσει 54 εκδρομές και απογευματινούς περιπάτους. Η πρώτη ήταν 28 Σεπ. 2008, στο ίδιο ακριβώς μονοπάτι. Μετά από 15 χρόνια πιάσαμε το νήμα ξανά από την αρχή, για να δουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τα νεότερα μέλη.

Και στην επόμενη με το καλό.


Δείτε ακόμα:

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδρομή.

Πληροφορίες για τη διαδρομή και χάρτης.

Η εκδρομή της Προόδου στις 28 Σεπ. 2008 στο ίδιο μονοπάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου