«Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» από τη θεατρική ομάδα της ΠΡΟΟΔΟΥ

    Το δυνατό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού απέσπασε η θεατρική ομάδα της ΠΡΟΟΔΟΥ στις 2 και 3 Αυγούστου 2023, ημέρες κατά τις οποίες παρουσίασε τη νέα της παραγωγή, «Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους». Πρόκειται για μια αντισυμβατική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά. Μια ανατρεπτική κωμωδία με ιστορίες που συμβαίνουν δίπλα μας.

«Ένα μικρό ξενοδοχείο στην καρδιά του Παρισιού, ένα θεματικό δωμάτιο και πέντε ανατρεπτικές ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα σε αυτό. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας μας παρουσιάζουν τις ζωές τους. Όμως πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν…. γιατί μπορείς να κάνεις τα πάντα μέσα μέσα σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αρκεί να μην κάνεις θόρυβο.»

    Η σκηνοθεσία του Κοσμά Μανέ και η καλή προετοιμασία έφερε ένα άρτιο αποτέλεσμα με όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
ΔΙΑΝΟΜΗ

ΑΝΤΡΙΑΝ: Αθηνά Θλιβίτη

ΝΤΕΝΙΖ: Αγγελική Κωνσταντίνου

ΡΟΖΕ - ΕΡΓΑΤΗΣ: Κοσμάς Μανές

ΛΟΥΛΟΥ: Μαριάνθη Αβδελιώδη

ΚΛΑΡΙΣΣΑ: Ευαγγελία Σωτηράκη

ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ: Μαρία Κουμελά

ΜΑΡΣΕΛ: Κώστας Καλαμωτούσης

ΕΛΙΖ: Ελπίδα Δαλάτση

ΖΑΚ: Παντελής Μονογιούδης

ΚΑΤΡΙΝ: Ελένη Χαλκίτη

ΚΡΙΣΤΙΝ: Μαίρη Κουζίμπα

ΜΙΣ ΤΖΕΪΝ : Αθηνά Πυκνή

ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ: Κατερίνα Συράκη

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ : Κώστας Γαβρίλης
ΚΙΝΕΖΑ: Κατερίνα Σφήκα


ΤΟ ΕΡΓΟ

Μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ξετυλίγεται ένας κόσμος χαρακτήρων και καταστάσεων σε αυτοτελείς ιστορίες, όπου κυριαρχεί το ανέλπιστο, το απροσδόκητο και το απρόοπτο. Ποιος είναι το ισχυρό φύλο; Τι θέλει μια περίεργη κληρονόμος από την ξενοδόχο; Η συνάντηση δυο φίλων είναι τυχαία ή μήπως όχι; Τι θέλουν μια κινέζα, ένας αξιωματικός κι ένας φορτηγατζής στο δωμάτιο της Αγγλίδας τουρίστριας; Όλοι έχουν κάτι να κρύψουν και πρέπει να είναι προσεκτικοί. Μια λάθος κίνηση και όλα θα αποκαλυφθούν. Το έργο έχει γραφτεί από τον συγγραφέα το 1974. Ο Ρομπέρ Τομά πέθανε το 1989 σε ηλικία 59 ετών έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο μεθυστικό για έναν συγγραφέα από το να κάνει μια ολόκληρη αίθουσα να διασκεδάζει.

 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου