Εκδρομή για ηλικιωμένους.


Κυριακή 29 Σεπ. 2019. Εκδρομή ειδικά για τα άτομα της τρίτης ηλικίας διοργάνωσε η Πρόοδος, δύο ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ήταν μια εύκολη και ήρεμη εκδρομή, που περιλάμβανε επίσκεψη στη μονή Ταξιαρχών των Νενήτων, επίσκεψη στο μουσείο μαστίχας στο Πυργί και τέλος φαγητό στο Εμπορειός. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους εκδρομείς ήταν 91 ετών. Δεν γράφουμε το όνομά του, αφού είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα μαντέψετε ποιος είναι.
Αν και η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη εκδρομή, αφού όσοι συμμετείχαν το ευχαριστήθηκαν και, όπως μας δήλωσαν, ευχαρίστως θα συμμετέχουν σε ανάλογη εκδρομή.
Να είμαστε όλοι καλά, του χρόνου να το επαναλάβουμε και γιατί όχι, να το καθιερώσουμε να γιορτάζουμε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Τους το οφείλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου