Η ΠΡΟΟΔΟΣ στη Μόστρα των Θυμιανών (2019)

Κυριακή 10 Μαρ. 2019. Πολυπληθής ήταν και φέτος η ομάδα της Προόδου που έλαβε μέρος στη Μόστρα των Θυμιανών, με διοργανωτή τον ΜΕΟΘ. Περισσότερα από σαράντα Καλλιμασιωτάκια ντυμένα ναυτάκια, συνοδευόμενα από μητέρες ντυμένες θάλασσες, έλαβαν μέρος στην κορυφαία αυτή αποκριάτικη εκδήλωση, η φήμη της οποίας ξεπερνά τα σύνορα της Χίου και της Ελλάδας.

Αν και οι ρυθμοί της παρέλασης αρμάτων και πληρωμάτων, όπως συνηθίζεται, ήταν λατινοαμερικάνικοι, η ομάδα της Προόδου παρέλασε με Ελληνικούς ρυθμούς. Οι εκφωνητές υποδέχτηκαν τα Καλλιμασιωτάκια με τη γνωστή ατάκα, από ταινία του Ελληνικού κινηματογράφου, «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα», τα οποία παρέλασαν υπό τους ήχους του νησιώτικου  παραδοσιακού τραγουδιού «Θαλασσάκι».

Τα παιδιά και οι συνοδοί που συμμετείχαν με την ομάδα της Προόδου, καθώς και τα παιδιά που συμμετείχαν με την ομάδα του Γυμνασίου - Λυκείου Καλλιμασιάς, έζησαν και φέτος μια ξεχωριστή εμπειρία και στο τέλος δήλωσαν ότι και του χρόνου θα είναι όλοι παρόντες.
Να σημειώσουμε ακόμη, ότι τη φετινή Μόστρα κατέγραψε το συνδρομητικό κανάλι Cosmote History που γυρίζει σχετικό ντοκιμαντέρ, και θα το προβάλει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, απαιτήθηκε η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων, για να συμμετέχουν τα παιδιά στη Μόστρα.
Η Πρόοδος συγχαίρει όσους έλαβαν μέρος στη Μόστρα και στις υπόλοιπες αποκριάτικες δραστηριότητες του σωματείου και ευχαριστεί όσους εργάστηκαν, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Προόδου Αγγελική Κωνσταντίνου, για τη διοργάνωση αυτών των όμορφων, απλών και ανέξοδων εκδηλώσεων, που κρατούν ζωντανές τις τοπικές μας παραδόσεις.
Και του χρόνου με το καλό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.
Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα

1 σχόλιο:

  1. Εκ μέρους το Δ.Σ του Μ.Ε.Ο.Θ σας ευχαριστούμε για την πολυετή συμμετοχή στο έθιμο της Μόστρας μας! Χάρη στη συμμετοχή σας η παρέλαση πληρωμάτων ήταν φέτος ακόμα πιο πλούσια και χάρη στη ζωντάνια και στο κέφι σας οι επισκέπτες μας απόλαυσαν ένα ακόμα όμορφο καρναβάλι!Είναι σημαντικό πολιτιστικοί σύλλογοι να συνεργάζονται, να συνυπάρχουν και να προβάλουν ακόμα περισσότερο τα χωριά μας και τη Χίο μας. Γνωρίζοντας πως έχουμε πολλά κοινά σαν σύλλογοι θα απολαύσουμε μαζί και την πεζοπορική διαδρομή στην κοιλάδα του Μαλαγκιώτη ποταμού στις 14/4. Καλή μας διασκέδαση λοιπόν για μια ακόμη φορά!Ερμίνα Τάμαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή