30η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου


4 έως 14 Οκτ. 2018. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι του Αιγαίου, που κάθε χρόνο συναντούνται σε διαφορετικό νησί, εφέτος γιόρτασαν στη Χίο τα τριάντα χρόνια του θεσμού. Και επέλεξαν τη Χίο γιατί διαθέτει πολλές θεατρικές ομάδες και θεατρόφιλο κοινό, αλλά κυρίως γιατί διαθέτει καλύτερες υποδομές από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
Το Ομήρειο μαζί με την αίθουσα της Προόδου και της ΠΕΚΕΒ, είναι οι τρεις αίθουσες της Χίου που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους Καλλιμασιώτες να παρακολουθήσουν μέσα στο χωριό τους και με ελεύθερη είσοδο, μια από τις παρακάτω παραστάσεις:

Σάββατο 6/10: «Ο πύργος του Φρανκενστάιν» από τη Θεατρική Ομάδα Νάουσας Πάρου.
Κυριακή 7/10: «Σφαγείο/Αδέρφια στη δίνη του πολέμου» από τη Θεατρικό Εργαστήρι ΚωacTa.
Τρίτη 9/10: «Λουμπάγκο» από τη Θεατρική Ομάδα Πάτμου.
Τετάρτη 10/10: «Ροδάκινο Κομπόστα» από τη ΔΕΠΠΑ Μυκόνου.
Πέμπτη 11/10: «Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γαμπρό και νοικοκύρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μήλου.
Παρασκευή 12/10: «Η ρομαντική μου ιστορία» από τη Θεατρική Ομάδα Ικαρίας DUENDE.
Τα μέλη των θεατρικών σχημάτων από τα άλλα νησιά, που ήρθαν για πρώτη φορά στην Πρόοδο εντυπωσιάστηκαν, γιατί δεν περίμεναν ότι θα υπάρχει σε χωριό μια τέτοια αίθουσα. Πριν ακόμα λήξει η 30η συνάντηση των θιάσων, η Πρόοδος δέχτηκε αιτήματα από τρείς χιώτικους πολιτιστικούς συλλόγους, να φιλοξενήσει τις θεατρικές τους παραστάσεις.
Όλα τα παραπάνω κάνουν τους Καλλιμασιώτες να νοιώθουν υπερήφανοι για το δημιούργημα τους, αλλά συγχρόνως τους επιφορτίζει με την υποχρέωση να το διατηρούν λειτουργικό και περιποιημένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου