Περίπατος από τον Αγ. Μηνά στην Αγ. Φωτεινή – Καμάρι

Την Κυριακή 23 Σεπ 2018 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος φθινοπωρινός απογευματινός περίπατος της Προόδου. Αυτή τη φορά ξεφύγαμε λίγο από τα όρια της Καλλιμασιάς. Περπατήσαμε και γνωρίσαμε Νεχωρούσικες περιοχές, αλλά στο τέλος καταλήξαμε σε Καλλιμασιώτικες.
Η ομάδα ξεκίνησε από τη διασταύρωση του δρόμου προς Άγιο Μηνά και κατέληξε στην παραλία Αγίας Φωτεινής - Καμάρι. Τα ονόματα των περιοχών ήταν άγνωστα στους περισσότερους από εμάς, φροντίσαμε όμως να τα μάθουμε: Αγ. Μηνάς, Ποντίσματα, Πατρίκια, Κρομμυδού, Γαδαράς, Βίγλα, Κωνσταντούλα, Καλικατσού, Καμάρι.

Η θέα σε όλη τη διαδρομή ήταν εξαιρετική: Προς τα βόρεια ένα μέρος της Χώρας με το αεροδρόμιο, ο Άγιος Κων/νος και οι παραλίες του Μέγα Λιμιώνα και της Αγίας Ερμιόνης. Ανατολικά τα Μικρασιατικά παράλια και τα νησάκια στο «στενό». Νότια το λιμανάκι του Αη Γιάννη, ο Καταρράκτης, η Βοκαριά και τα Νένητα. Νοτιοδυτικά η Καλλιμασιά και το Θολοποτάμι, που με δυσκολία ξεχώριζαν, γιατί τα θάμπωνε ο ήλιος που βασίλευε πίσω από τον Προφήτη Ηλία. 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βίγλα στον Γαδαρά, δυστυχώς ερειπωμένη.  Το σημείο αυτό είναι και το καλλίτερο για να δει κάποιος τα Κεραμεία από ψηλά, δυστυχώς ερειπωμένα και αυτά. Δεν μπορέσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο, το πόσο πιο όμορφα θα ήταν, αν δεν αφηνόταν στην τύχη τους, αυτά τα μνημεία της νεώτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στο σημείο αυτό είχαμε και ένα απρόοπτο: Ενώ η ομάδα ετοιμαζόταν για μια ομαδική φωτογραφία, αντιληφθήκαμε πίσω από τη βίγλα να ξεπροβάλει μια άλλη ομάδα ανθρώπων με σκούρα ρούχα.  Ήταν πρόσφυγες που πριν από λόγο είχαν αποβιβαστεί στην παραλία. Διασταυρωθήκαμε, χαιρετιστήκαμε, εμείς τραβήξαμε το δρόμο μας και εκείνοι το δικό τους.
Να κλείσουμε με ένα σχόλιο: Συγκρίνοντας τις Νεχωρούσικες περιοχές που περπατήσαμε με τις Καλλιμασιώτικες, μπορούμε να πούμε ότι είναι εξίσου όμορφες. Οι αγροτικοί δρόμοι όμως δεν είναι εξίσου περιποιημένοι.
Ο επόμενος περίπατος της Προόδου προετοιμάζεται. Ευελπιστούμε ότι θα μας το επιτρέψει ο καιρός.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου