Φτιάξαμε τους δικούς μας χαρταετούς


Τρίτη 13 Φεβ 18. Σε εργαστήριο κατασκευής χαρταετών μετατράπηκε ο προθάλαμος της αίθουσας της Προόδου, με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου του σωματείου μας, κ. Αγγελικής Κωνσταντίνου, με στόχο να διδαχθούν τα παιδιά μας τα μυστικά της κατασκευής τους από τον πλέον ειδικό σε αυτό τον τομέα, κ Διαμαντή Βάκη.

Η ανταπόκριση από τα παιδιά ήταν αρκετά μεγάλη. Το πρώτο τους μέλημα ήταν να διαλέξουν το χρώμα του δικού τους χαρταετού. Ο «αρχηγός» του συνεργείου κ. Διαμαντής, με «υπαρχηγό» τον πρόεδρο του σωματείου, έκαναν ότι μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους.
Μέσα στον περιορισμένο χώρο και χρόνο που διέθεταν και δουλεύοντας συντονισμένα μικροί και μεγάλοι, κατάφεραν και έφτιαξαν δέκα χαρταετούς. Τα παιδιά φεύγοντας έπαιρναν μαζί τους τον δικό τους χαρταετό νιώθοντας ικανοποίηση, γιατί κρατούσαν στα χέρια τους μια κατασκευή για την οποία εργάστηκαν και τα ίδια και έγινε σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.
Πιστεύουμε ότι ήταν μια πολύ όμορφη και χρήσιμη πρωτοβουλία, την οποία πρέπει να την επαναλάβουμε και του χρόνου. Θα πρέπει να στοχεύσουμε περισσότερο στα μεγαλύτερα παιδιά, που μπορούν να μάθουν και να φτιάχνουν στο μέλλον μόνα τους χαρταετό, γιατί εφέτος προτίμησαν να συνεχίσουν τις συνήθεις ασχολίες τους.

 Όσα ευχαριστώ και να πούμε στον κ. Διαμαντή Βάκη, θα είναι λίγα, για τον κόπο που έκανε και το χρόνο που αφιέρωσε, τόσο στο σπίτι του για την προετοιμασία, όσο και στην Πρόοδο για την κατασκευή των χαρταετών, καθώς και για την προθυμία του να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους νεότερους και να μη χαθεί αυτό το έθιμο. Και όχι μόνο αυτά. Κάλυψε και το κόστος των περισσότερων υλικών που απαιτήθηκαν. Τον προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση.


Δευτέρα 19-2-2018 
(Η συνέχεια ………..)
Ο προγραμματισμός προέβλεπε και το πέταγμα των χαρταετών την καθαρή Δευτέρα στο γήπεδο. Δυστυχώς η άπνοια που επικρατούσε δεν το επέτρεψε, απογοητεύοντας τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα ήμαστε πιο τυχεροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου