3+1 Παρουσιάσεις βιβλίων.


Τέσσερις παρουσιάσει βιβλίων, των εκδόσεων ΑΠ, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βιβλιόφιλο κοινό της Καλλιμασιάς, τους τελευταίο τετράμηνο. Οι τρείς πρώτες οργανώθηκαν από το βιβλιοπωλείο «Πέτρα ψαλίδι - χαρτί» στην Καλλιμασιά και η τέταρτη στη χώρα. Η Πρόοδος, δεδομένου ότι αρκετοί από τους πρωταγωνιστές των παρουσιάσεων είναι μέλη του ΔΣ της, ευχαρίστως προσέφερε τη συνδρομή της, όπου της ζητήθηκε. Εύχεται δε, καλή επιτυχία στην πορεία των βιβλίων.

Αναλυτικότερα:
4 Απρ. 2015, παρουσιάζεται στην αίθουσα της Προόδου, το ιστορικό μυθιστόρημα του Διονύση Κονταρίνη  «Οι αντίθετοι», με θέμα τη φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ δύο αντιπάλων του εμφυλίου πολέμου. Το βιβλίο παρουσίασε ο Δημήτρης Φρεζούλης και αποσπάσματα διάβασαν η Χρυσοβολάντου Μπόλια, Κατερίνα Συράκη και Αγγελική Κωνσταντίνου.

20 Μαΐου 2015, στο αίθριο του βιβλιοπωλείου Πέτρα - ψαλίδι - χαρτί, το βιβλίο της Μέλης Βυζανιάρη - Τσακού «Το τσέρκι στην κατηφόρα», με αναμνήσεις από τις δεκαετίες του  1950, 1960 και 1970.  Το βιβλίο παρουσίασε ο Νίκος Κατσαράκης και αποσπάσματα διάβασαν η Χρυσοβολάντου Μπόλια και Κατερίνα Συράκη.

9 Ιουλ. 2015, στον ίδιο χώρο, το βιβλίο του «δικού μας» Κώστα Βούκουνα με τίτλο «Αστροθεσίες και καταστερισμοί στον ουρανό τους Αιγαίου», ένα έργο που μπλέκονται αρμονικά ο μύθος, η ιστορία και η επιστήμη. Αποσπάσματα διάβασαν η Κατερίνα Συράκη , η Χρυσάνθη Στέκα και ο ίδιος ο συγγραφέας.
15 Ιουλ. 2015. Το τέταρτο βιβλίο παρουσιάστηκε στη χώρα, όμως έχει «Καλλιμασιώτικο χρώμα», αφού συγγραφέας είναι ο συγχωριανός μας Λευτέρης Πυκνής. Ο τίτλος του βιβλίου «Λευτέρης Ιουλία, Έρωτας δημιουργία», είναι εύγλωττος και  δεν χρειάζεται καμία περεταίρω διευκρίνηση. Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Διλμπόης, Βαγγέλης Ρουφάκης, Μιχάλης Καριάμης και ο συγγραφέας.