Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου



Κυριακή 8 Μαρ. 2015.  Μια εξαιρετική εκδήλωση - αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου φιλοξένησε το Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς, που οργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα γυναίκας, το γραφείο Σχολικής Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Χίου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς & μαθητές των Σχολείων: Μουσικό Σχολείο Χίου, 4ο Γυμνάσιο Χίου, Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμωτής και το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε: α) Παραδοσιακά τραγούδια με τη χορωδία και την ορχήστρα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου. β) Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου από το Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμωτής. γ) Οδοιπορικό της Δόμνας Σαμίου και απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χίου. δ) Χοροί της Μικράς Ασίας από το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς.
Τα συγχαρητήρια που εισέπραξαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολείων πραγματικά τα άξιζαν, αφού η εκδήλωση τους ήταν πλήρης και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.
Η ΠΡΟΟΔΟΣ θεωρεί ότι είναι καθήκον της να ενισχύει τέτοιες πρωτοβουλίες, γι’ αυτό και βοήθησε όσο μπορούσε, κυρίως στην τεχνική υποστήριξη.
          Και για να «παινέσουμε το σπίτι μας», ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και την υπεύθυνη καθηγήτρια Ασημίνα Κρανάκη, η οποία  είναι μέλος και συνεργάτης της ΠΡΟΟΔΟΥ.