1η Συνάντηση Χορωδιών Χίου


Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο η 1η Συνάντηση Χορωδιών Χίου. Την ιδέα και την υλοποίηση είχε ο ΜΕΟΘ, που κατάφερε να συγκεντρώσει όλες τις χορωδίες του νησιού, να τις συντονίσει σε μια κοινή εκδήλωση με τίτλο «Τραγουδάμε μαζί». Οι δύο χορωδίες της «Προόδου» (παιδική και ενηλίκων) δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή τη συνάντηση.
Έλαβαν μέρος συνολικά δώδεκα χορωδίες από δέκα συλλόγους.
Δύο σύλλογοι, η «Πρόοδος» και η «Αρμονία», συμμετείχαν με δύο χορωδίες: παιδική και ενηλίκων.  Οι ίδιοι σύλλογοι μάλιστα είχαν κοινή παρουσία επί σκηνής. Η παιδική χορωδία της «Προόδου» ενώθηκε με αυτή της «Αρμονίας». Το ίδιο έγινε και με τις χορωδίες των ενηλίκων. Συνδετικός κρίκος των δύο χορωδιών η μαέστρος Βίνα Αμπανούδη.
Όλοι οι σύλλογοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση και υποσχέθηκαν ότι θα εργαστούν, ώστε να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται  κάθε χρόνο.
Θεωρούμε ότι η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη. Αφενός γιατί ακούστηκαν πολύ όμορφα τραγούδια, και αφετέρου γιατί επιτεύχθηκε ο στόχος που έβαλε ο ΜΕΟΘ: Να αφήσουμε τους μικροεγωισμούς μας και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν.
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν.
Η Πρόοδος θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τόσο τη μαέστρο Βίνα Αμπανούδη, όσο και τους συμμετέχοντες, ενήλικες και παιδιά, για την επιτυχημένη παρουσία τους.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.