Ανακοίνωση για την Παγκαλλιμασιώτικη Συνάντηση 2014

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την ανάγκη αναβίωσης του λεγόμενου «Παγκαλλιμασιώτικου Συνέδριου» της δεκαετίας του ‘80. Η ιδέα «έπεσε στο τραπέζι», οι φορείς της Καλλιμασιάς την αγκάλιασαν και η «Παγκαλλιμασιώτικη Συνάντηση», όπως ονομάστηκε, γίνεται πραγματικότητα. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου ώρα 8:00 μ.μ στην αίθουσα της Προόδου.
Ο σκοπός της συνάντησης είναι ευνόητος: Να βρεθούν Καλλιμασιώτες και φορείς κοντά, να συζητήσουν τα προβλήματα του χωριού, να ανταλλάξουν απόψεις, να προτείνουν λύσεις και να συντονιστούν για ένα καλύτερο αύριο. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων, που θα τις οργανώσουν οι φορείς που συμμετέχουν, από τις 27 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου. Η Πρόοδος, θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας, εκτός από τη συνάντηση της 10ης Αυγούστου, θα συμμετέχει με τρείς εκδηλώσεις:
α) Τρίτη 29 Ιουλίου: «Ημέρα επίσκεψης Μουσείων Καλλιμασιάς», σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο.
β) Σάββατο 2 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με αποσπάσματα από τις κωμωδίες: 1) Τυπογραφικό λάθος, 2) Πρόταση γάμου και 3) Λυσιστράτη, από τη Θεατρική Ομάδα Προόδου.
γ) Τετάρτη 6 Αυγούστου: Παιδικό Θέατρο με το έργο "Ξημερώνει" από το «Θέατρο Αλληλεγγύης», στην Πλατεία Πατριαρχών.
Όλες οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από την Πρόοδο, είναι με ελεύθερη είσοδο.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι καλό θα προκύψει από την προσπάθεια. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος.