Παρουσίαση πολιτιστικών εργαστηρίων ΠΡΟΟΔΟΥ (2012)



Κυριακή 8 Ιουλ 2012.  Στην κατάμεστη αίθουσα του σωματείου μας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πολιτιστικών εργαστηρίων μας. Χορωδία - Ρυθμική Γυμναστική  - Παραδοσιακοί χοροί - Ζωγραφική. Μπαίνοντας  στην είσοδο θαύμαζες τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των μικρών μας ζωγράφων. Στα έργα που επιμελήθηκε η δασκάλα της ζωγραφικής κ. Νικήτα Αγγελική, κυριαρχούσε η φαντασία και τα ζωηρά χρώματα, μα πάνω απ’όλα αναδύονταν μέσα από αυτά η αγάπη και η  ευαισθησία των μαθητών της.

Η εκδήλωση  άρχισε με τραγούδια ανεξίτηλα στο χρόνο, ερμηνευμένα από την καταπληκτική χορωδία μας, κάτω από την καθοδήγηση  της κ Βίνας Αμπανούδη. Την χορωδία συνόδευσαν οι μουσικοί: Γιώργος Χατζαθανάσης (μπουζούκι), Ευαγγελία Κολλιάρου (πιάνο) και Ηλίας Μπλάνης (τουμπελέκι). Με την ευκαιρία αυτή το Διοικητικό συμβούλιο της Προόδου θέλει να ευχαριστήσει τα παιδιά που προσφέρθηκαν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν, με τις μουσικές τους ικανότητες, την εκδήλωση μας Η παρουσία  και η συμβολή τους στην επιτυχία της χορωδίας μας  ήταν πολύ σημαντική. Η συνέχεια ανήκε στο τμήμα της ρυθμικής γυμναστικής και της δασκάλας κ Λουΐζας Μιχαλακοπούλου.
Τα παιδιά κατάφεραν μέσα από την κίνηση και την έκφραση του σώματος να  παρουσιάσουν τρεις μικρές ιστορίες που είχαν άμεση σχέση με τον τόπο μας αλλά και περιβαλλοντικά μηνύματα. Την εκδήλωση έκλεισαν τα τμήματα του παραδοσιακού χορού με την επιμέλεια του κ Γριμπαμπή Γιάννη. Οι παραδοσιακοί χοροί είναι κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης μας. Φροντίδα και χρέος μας είναι να μεταφέρουμε αυτό το κομμάτι στις επόμενες γενιές.