Κόψιμο βασιλόπιτας της ΠΡΟΟΔΟΥ (2010)

   Τετάρτη 6 Ιαν 2010. Την ημέρα των Φώτων έγινε η καθιερωμένη γιορτή της «Προόδου». Η αρχή έγινε µε την ευλογία και την κοπή της πίτας για µια καλή και δημιουργική νέα χρονιά. Παράλληλα µε τα κομμάτια της πίτας προς τους φορείς και τα σωματεία της Καλλιμασιάς μοιράστηκαν στο κοινό ατομικά πιττάκια. Ανάμεσα τους και πέντε τυχερά που κέρδιζαν από ένα δώρο.
Στη συνέχεια έγινε βράβευση των μαθητών που το σχολικό έτος 2008-2009 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η βράβευση των μαθητών καθιερώθηκε από την περσινή χρονιά σαν ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλλαν οι ίδιοι, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων µας. Ευχόμαστε στους φοιτητές καλή πρόοδο και ελπίζουμε κάθε χρόνο να είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που θα βραβεύονται. Με αλφαβητική σειρά οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι: Βασιλόπουλος Γεώργιος, Γανιάρης Νικόλαος, Γριµπαµπής Ματθαίος, Γριµπαµπής Παντελής, Καβούλα Δέσποινα, Κοντοποδιάς Διονύσης, Μονογιούδης Ιωάννης και Στούπος Ανδρέας.
Αμέσως μετά ανέλαβαν δράση τα παιδιά των εργαστηρίων. Τα τμήματα του μοντέρνου και του. παραδοσιακού χορού έδωσαν ένα χαρούμενο τόνο και µια όμορφη εικόνα στο κοινό που ανυπομονούσε να δει τα εγγόνια του, τα παιδιά του, τα δικά µας παιδιά, τα παιδιά της «Προόδου» .Την επιμέλεια των τμημάτων είχαν οι δασκάλες του μοντέρνου χορού, Βερονίκη Δαλάτση και του παραδοσιακού, Ειρήνη Αρνίδη. Το Σωματείο ευχαριστεί τα παιδιά και τις δασκάλες για την συμβολή τους στην επιτυχία της γιορτής.
Επίσης ευχαριστούμε και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου «Λέων ο Αλλάτιος» που συμπλήρωσε το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος. Στην είσοδο του κτιρίου όπως πάντα είχαν αναρτηθεί οι ζωγραφιές και χριστουγεννιάτικες κατασκευές των παιδιών του τμήματος ζωγραφικής. Την επιμέλεια είχε η κ. Αγγελική Νικήτα, µε το γνωστό μεράκι και την αγάπη της γι αυτό που κάνει.