Κόψιμο βασιλόπιτας της ΠΡΟΟΔΟΥ (2011)

     Πέμπτη 6 Ιαν 2011. Ημέρα γιορτής για το πολιτιστικό μας σωματείο, μιας και είναι καθιερωμένο εδώ και πολλά χρόνια αυτή τη μέρα να γίνεται η κοπή της βασιλόπιτας και παράλληλα να παρουσιάζουν τη δουλειά τους τα εργαστήρια της «ΠΡΟΟΔΟΥ». Ο κόσμος, όπως κάθε χρόνο, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε γι άλλη μια φορά την ανακαινισμένη με τα καινούρια καθίσματα αίθουσα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία των ιερέων του χωριού μας και την παρότρυνσή τους να στηρίζουμε όλοι το σωματείο στέλνοντας τα παιδιά μας στα εργαστήρια, που παράγουν μόρφωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό στους ύποπτους καιρούς που διανύουμε.
Στη συνέχεια το πολιτιστικό σωματείο βράβευσε τις μαθήτριες της Καλλιμασιάς, Ταναΐνη Ανθή και Σύλλα Γεωργία, που πέτυχαν την είσοδο σε σχολή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2010.
Αυτό που περίμεναν όλοι με ανυπομονησία ήταν να καμαρώσουν τη νέα γενιά του χωριού μας. Αυτήν τη νέα γενιά άλλωστε υπηρετεί κυρίως το σωματείο μας και επενδύει πολλά σ’αυτήν που αποτελεί το μέλλον της κοινωνίας μας. Πράγματι η σκηνή γέμισε από χαρά, αισιοδοξία, και ελπίδα που προσέφεραν τα μικρά και μεγάλα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες που πήραν μέρος. Στην είσοδο είχαν αναρτηθεί τα έργα των μικρών ζωγράφων που με τόση προσοχή και φαντασία είχαν δημιουργήσει. Φέτος είχαμε τη χαρά να δημιουργήσουμε και πάλι το τμήμα της χορωδίας ενηλίκων και να δώσουν έτσι με τα τραγούδια τους μια ξεχωριστή πινελιά στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης. Την χορωδία μας πλαισιώνουν και άτομα από το διπλανό χωριό του Καταρράκτη, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο, αφού ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία μεταξύ των σωματείων. Διευθύνει και επιμελείται η κ. Αμπανούδη Βίνα.
Τα υπόλοιπα τμήματα της Προόδου που πήραν μέρος ήταν του παραδοσιακού χορού με υπεύθυνη δασκάλα η κ Αρνίδη Ειρήνη, του μοντέρνου χορού με υπεύθυνη δασκάλα η κ. Δαλάτση Βερονίκη και της ζωγραφικής με υπεύθυνη δασκάλα η κ. Νικήτα Αγγελική. Η ΠΡΟΟΔΟΣ θέλει να ευχηθεί σε όλους «καλή χρονιά», και να ευχαριστήσει τα παιδιά, τις κυρίες της χορωδίας και τις δασκάλες για την προσπάθεια που καταβάλλουν και την δύναμη που δίνουν σε εμάς ώστε να συνεχίσουμε την αποστολή μας. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα παιδιά, που συνόδευαν μουσικά τη χορωδία μας. Τον Ζαβέλη Αντώνη (κιθάρα), τον Κλούβα Νίκο (κιθάρα), την Κολλιάρου Βαγγελιώ (αρμόνιο), τον Κουμελά Βαγγέλη (τουμπερλέκι) και τον Χατζαθανάση Γιώργο (μπουζούκι).