Κόψιμο βασιλόπιτας της ΠΡΟΟΔΟΥ (2012)



Παρασκευή 6 Ιαν 2012. Ημέρα των φώτων και της γιορτής της «Προόδου». Ημέρα που κόβουμε την πίτα μας και ευχόμαστε στον κόσμο, με τις ευλογίες των ιερέων του χωριού μας, μια καλή και δημιουργική χρονιά. Και φέτος τιμήθηκαν οι Καλλιμασιώτες  μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, οι δάσκαλοι  των εργαστηρίων  φρόντισαν να διασκεδάσουν το κοινό που πάντα σε αυτή την εκδήλωση γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα.
Το πρόγραμμα άνοιξε με τη χορωδία μας υπό την επιμέλεια της κ. Αμπανούδη Βίνας. Ακολούθησε η ρυθμική γυμναστική με την επιμέλεια της κ. Μιχαλακοπούλου Λουΐζας και έκλεισε με το εργαστήρι του παραδοσιακού χορού υπό την επίβλεψη του  προέδρου κ Γριμπαμπή Γιάννη. Φυσικά όπως κάθε χρόνο στην είσοδο είχαν αναρτηθεί οι δημιουργίες των μαθητών της ζωγραφικής υπό την επιμέλεια  της κ Νικήτα Αγγελικής. Το ΔΣ αισθάνεται ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εργαστηρίων καθώς και για τη συμμετοχή των παιδιών αλλά και των ενηλίκων σε αυτά. Φέτος μετά από χρόνια επαναλειτούργησε το τμήμα του παραδοσιακού χορού ενηλίκων με μεγάλη συμμετοχή.
Σε όλο τον κόσμο που παρακολούθησε τη γιορτή μοιράστηκαν πιτάκια που περιελάμβαναν και πέντε δώρα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους των εργαστηρίων, τα παιδιά που παίρνουν μέρος, αλλά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται  και  υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί η λειτουργία των εργαστηρίων  και να παράγουμε πολιτισμό μέσα από αυτά.