Εκδρομή στο φαράγγι Καμπιών

    Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 η Πρόοδος διοργάνωσε για δεύτερη φορά εκδρομή στο φαράγγι των Καμπιών για όσους δεν ακολούθησαν στην πρώτη (στις 26 Μαΐου 2013), αλλά και για αυτούς που ήθελαν να την επαναλάβουν. Περισσότερα από πενήντα μέλη και φίλοι της Προόδου, Καλλιμασιώτες και μη, έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

    Η διαδρομή των τριών περίπου χιλιομέτρων που ξεκινά από τα Καμπιά και καταλήγει στη θάλασσα είναι εξαιρετική: τρεχούμενα νερά που σχηματίζουν μικρές λίμνες και καταρράκτες μέσα σε πυκνή βλάστηση, κυρίως πλατάνια και με αρκετά γεφύρια, τα περισσότερα ξύλινα, να μεταφέρουν τους πεζοπόρους από τη μια όχθη στην άλλη, ακολουθώντας το ανάγλυφο της περιοχής. Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, αφού οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση, περιγράφουν το τοπίο με τον καλύτερο τρόπο.
    Πάνω σε ένα ψηλό βράχο στη μέση της διαδρομής βρίσκεται το κάστρο των Καμπιών, το οποίο όμως δεν επισκεφτήκαμε για να αποφύγουμε μια χρονοβόρα και ανηφορική παράκαμψη.

    Η επιστροφή από τη θάλασσα έγινε με αγροτικά αυτοκίνητα κατοίκων της περιοχής, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Προτείνουμε σε όλους να κάνουν αυτή την εκδρομή, γιατί είναι από τα ωραιότερα μέρη της Χίου, την άνοιξη βέβαια που έχει νερό. Ο χάρτης της περιοχής, με τη χρήση του GPS του κινητού, μπορεί να βοηθήσει όσους δεν θα έχουν οδηγό. Όσοι πάνε με ΙΧ αυτοκίνητα αξίζει να επισκεφτούν και το κάστρο, αφού υπάρχει αγροτικός δρόμος που οδηγεί σε αυτό.

 

Δείτε ακόμα

Φωτογραφίες από την πεζοπορία

Το χάρτη της διαδρομής

Περισσότερες πληροφορίες για το φαράγγι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου