Εκδρομή στον Αγ. Γιώργη Συκούση και στους τριανταφυλλώνες

  
    Μια ακόμα «εκπαιδευτική» εκδρομή διοργάνωσε η Πρόοδος την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Αυτή τη φορά στον Άγιο Γιώργη Συκούση και στην περιοχή δυτικά του χωριού. Πολύτιμος συνεργάτης και ξεναγός σε αυτή την εξόρμηση, ο κ. Νίκος Κύλης και η οικογένειά του.

Η ολιγομελής, αυτή τη φορά, ομάδα των εκδρομέων έφτασε με ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι τη λιμνοδεξαμενή του Αγ. Γεωργίου. Από εκεί, με οδηγό τον Δημήτρη Κύλη, ξεκίνησε η πεζοπορία με κατεύθυνση τον τριανταφυλλώνα της οικογένειας. Η διαδρομή πολύ όμορφη, αρχικά δίπλα στη λιμνοδεξαμενή και στη συνέχεια σε ελαφρώς ανηφορικό αγροτικό δρόμο, με θαυμάσια θέα στη γύρω περιοχή. Στον τριανταφυλλώνα ο οικοδεσπότης μας μύησε στα μυστικά της καλλιέργειας και της επεξεργασίας του τριαντάφυλλου που γίνεται από την οικογένειά του.

    Η πεζοπορία συνεχίστηκε μέχρι τη μικρή τυροκομική μονάδα της οικογένειας Χρήστου Αττώνη, που βρίσκεται πάνω στο δρόμο Βέσσας – Αγίου Γεωργίου. Ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις και ενημερωθήκαμε για τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης.

    Επιστρέφοντας στο χωριό, επισκεφτήκαμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται υπό επισκευή, περιηγηθήκαμε για λίγο στο χωριό και καταλήξαμε στην πλατεία «Μπου», όπου μάθαμε πώς παρασκευάζονται τα «χερίσια» μακαρόνια και απολαύσαμε τις νοστιμιές που ετοίμασε ο ξεναγός και οικοδεσπότης, κ. Νίκος Κύλης.

Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές που διοργάνωσε η Πρόοδος, που την ευχαριστήθηκαν όσοι ακολούθησαν. Και αυτό χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του κ. Νίκου Κύλη και της οικογένειάς του, που οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη ξενάγηση και εξυπηρέτηση, αλλά και να τους συγχαρούμε για την προσπάθεια που καταβάλουν για την προβολή του χωριού τους.

 

Δείτε ακόμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου