Θέατρο και Μουσική συναντιούνται σ’ ένα Μουσείο


Κυριακή 23 Ιουν. 2019. Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Θέατρο και Μουσική συναντιούνται σ’ ένα Μουσείο», πραγματοποίησαν από κοινού στο Μουσείο Μαστίχας, η παιδική θεατρική ομάδα της «ΠΡΟΟΔΟΥ» με την παιδική χορωδία «Μαστιχόνειρο» του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Νενήτων «Η ΒΟΚΑΡΙΑ», με τη συμμετοχή παιδιών από την Παιδική Χορωδία Χίου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της επετειακής 20ής διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Τα παιδιά από το θεατρικό εργαστήρι της ΠΡΟΟΔΟΥ με την παιδική χορωδία Νενήτων παρουσίασαν τη μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Τι γλώσσα μιλάμε Άλμπερτ;». Ήταν η πρώτη τέτοιου είδους συνεργασία των δυο σωματείων που απόσπασε πολύ θετικά σχόλια και κριτικές από όλους τους παρευρισκόμενους και ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή και για άλλες συμπράξεις μεταξύ των δυο συλλόγων.
«Τι γλώσσα μιλάμε Άλμπερτ;» Ένα γλυκό τραγούδι φτάνει στ' αφτιά του Άλμπερτ. Το αγόρι μαγεύεται και ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει την κοπέλα που το τραγουδά. Ο Άλμπερτ μέσα από περιπέτειες σε στεριές και θάλασσες, μαθαίνει σιγά σιγά τον κόσμο. Γνωρίζει τους ανθρώπους, ανακαλύπτει το ταλέντο του στη γλυπτική, κάνει φίλους, ερωτεύεται... Κι όλα αυτά παρέα με το ξύλινο ανθρωπάκι του, τον Μπάμπεκ. Στο τέλος του ταξιδιού ο Άλμπερτ έχει μάθει να πιστεύει στον εαυτό του και ν' αγαπάει μ' όλη του την καρδιά.
Συντελεστές: Μουσική διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας: Αγγέλα Τσιμπιρλού, Θεατρική Διδασκαλία: Ειρήνη Σταμούλη, Πιάνο: Πηνελόπη Βολάκη - Διαμαντή, Μπάσο: Νίκος Κοτταράς, Φυσαρμόνικα: Γιώργος Ράγκος, Καχόν: Κωνσταντίνος Φλεβαράκης.  
Πολλά συγχαρητήρια στην θεατρολόγο μας Ειρήνη Σταμούλη και στα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου της ΠΡΟΟΔΟΥ: Παρασκευή Γιοβανάκη, Νίκο Κοντό, Σωκράτη Κοντό, Καλλιόπη Μπογή, Νίκο Νεαμονίτη, Ιωάννα Πάμπαλου, Μιχαέλλα Πάμπαλου, Χρυσάνθη Πιτσόλη, Γιάννη Σταμούλη, Ειρήνη Ψαλτάκη, Μηνά Ψαλτάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου