Απογευματινός περίπατος προς Αη Γιάννη

Κυριακή 1 Οκτ. 2017. Ο συννεφιασμένος ουρανός δεν στάθηκε ικανός να ακυρώσει τον κυριακάτικο απογευματινό περίπατο που προγραμμάτισε η Πρόοδος  προς το λιμανάκι του Αη Γιάννη. Το αντίθετο, οι καιρικές συνθήκες αποδείχτηκαν ιδανικές για πεζοπορία.

Οι δεκαπέντε λάτρεις της φύσης, ξεκινώντας από το μπρος ποτάμι της Καλλιμασιάς, έφτασαν στη θάλασσα περνώντας από τον Αη Γιάννη Λαγοτόπη, Πλατειά, Ζωπηγή, Σκάφη, Μπουναφέ και Κάλαμο. Η διαδρομή πολύ όμορφη και η θέα από τον Μπουναφέ εκπληκτική (και προς τον Καταρράκτη – Νένητα και προς την Καλλιμασιά – Πρ. Ηλία). 
Αυτή τη φορά είχαμε την τύχη να μας συνοδεύει και ο επίτιμος πρόεδρος της Προόδου, κ. Δημήτρης Μελαχροινούδης, ο οποίος μας ενημέρωσε για την ιστορία της ερειπωμένης εκκλησίας του Αη Γιάννη στο Λαγοτόπι, τους ιδιοκτήτες της κάθε «βότας» που συναντούσαμε, τη μοναδική τσικουδιά με τα μαύρα τσίκουδα στον Κάλαμο και πολλά άλλα.
Μετά την τελευταία ομαδική φωτογραφία στο λιμανάκι, η παρέα πήρε το δρόμο της επιστροφής, άλλοι με το αυτοκίνητο και άλλοι με τα πόδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου