Παγκαλλιμασώτικη Συνάντηση 2015



Κυριακή 9 Αυγ 2015. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Προόδου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Παγκαλλιμασώτικη συνάντηση. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία επισημάνουν τα προβλήματα της Καλλιμασιάς, να εκθέσουν τις ανησυχίες τους, ανταλλάξουν απόψεις και να προτείνουν λύσεις. Το ερώτημα που προκύπτει και εφέτος, είναι αν η συνάντηση ήταν επιτυχημένη και εάν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της.
Αν το δούμε από πλευράς συμμετοχής του κόσμου, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι ήταν αποτυχημένη, δεδομένου ότι σε μια Καλλιμασιά των χιλίων μόνιμων κατοίκων, και άλλων τόσων επισκεπτών – αποδήμων, οι περίπου σαράντα πέντε συμμετέχοντες, ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Αν το δούμε από την αισιόδοξη πλευρά, ότι δηλαδή κάποιοι, έστω και λίγοι, συγκεντρώνονται και συζητούν τα προβλήματα του χωριού, θα την θεωρήσουμε επιτυχημένη και πρωτοποριακή.
Τις λεπτομέρειες θα τις διαβάσουμε στα πρακτικά της συνάντησης, που εφέτος ανέλαβαν να τα γράψουν ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιώργος και η κ. Ειρινη Πουλερε. Επιγραμματικά μόνο μπορούμε να πούμε ότι, όπως προέκυψε, τα μεγαλύτερα προβλήματα του χωριού είναι δύο: Το Δημοτικό Σχολείο με τα κτηριακά προβλήματα και τον κίνδυνο της υποβάθμισής του από εξατάξιο, και το γήπεδο του χωριού «Νίκος Σύλλας», τόσο για το προβλήματα των εγκαταστάσεων, όσο και για το νομικό καθεστώς που το διέπει. Επίσης από πολλούς ομιλητές αναφέρθηκε η ανάγκη ανάπτυξης του εθελοντισμού, ένα θέμα στο οποίο η Πρόοδος επανειλημμένα έχει αναφερθεί.

Μέχρι να ετοιμαστούν όμως τα πρακτικά, ας αρκεστούμε:

Και στην εισήγηση της «Προόδου» εφέτος, αφού αυτή μόνο έχουμε στα χέρια μας.